Kuršių nerijoje bus įdiegta sausumos sienos su Rusija stebėjimo sistema | kl.lt

KURŠIŲ NERIJOJE BUS ĮDIEGTA SAUSUMOS SIENOS SU RUSIJA STEBĖJIMO SISTEMA

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pirmadienį pranešė pasirašiusi sutartį dėl Kuršių nerija einančios bemaž dviejų kilometrų ilgio sausumos sienos su Rusijai priklausančia Kaliningrado sritimi stebėjimo sistemos įrengimo.

Anot pasieniečių, daugiau kaip 410 tūkst. eurų vertės sutartis dėl kompleksinės inžinerinės ir optoelektroninės įrangos sistemos įdiegimo buvo pasirašyta su viešąjį konkursą laimėjusia įmone „Euroelektronika“.

Įdiegus sistemą Neringos užkardos pasieniečiai galės nuolat stebėti ir fiksuoti valstybės sieną kertančius ar prie jos priartėjančius objektus, vaizdo medžiaga iš visos sistemos bus perduodama į stacionarų valdymo centrą.

Sistemą įrengsianti įmonė taip pat apmokys ja naudotis bei parengs mokyti kitus pasieniečius galėsiančius operatorius ir specialistus.

Planuojama, kad stebėjimo sistema visame 1,96 kilometro ilgio pasienio ruože bus įrengta iki šių metų pabaigos.

VSAT nuotr.

Tarnybos duomenimis, šiuo metu pasieniečiai modernia įranga stebi apie 56 proc. Europos Sąjungos išorės sienos, už kurios apsaugą atsako Lietuva. Sekama visa daugiau kaip 119 kilometrų ilgio jūros siena, daugiau kaip 82 proc. išorės sienos su Rusija ir apie 37,5 proc. sienos su Baltarusija.

Iš viso Lietuva yra atsakinga už bemaž 1,1 tūkst. kilometrų Europos Sąjungos išorinės sienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam jeigu

Aišku, kad vyksta, nes Kaliningrado anklavo gyventojai nuo putlerio bėga š Lietuvą.

Anonimas

pepsi

H

Galit sau į siknaskyle susikisti tokias kameras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS