„Kvapni“ istorija – be pabaigos | kl.lt

"KVAPNI" ISTORIJA – BE PABAIGOS

Uostamiesčio valdžia ir Klaipėdos rajone veiklą vykdančios bendrovės imasi spręsti ilgai gyventojus piktinusią problemą. Skelbiama, kad jau netrukus ketinama sumažinti uostamiesčio pašonėje sklindančius nemalonius kvapus, kurie pasiekia ir miesto pietinę dalį.

Uostamiesčio valdžia ir Klaipėdos rajone veiklą vykdančios bendrovės imasi spręsti ilgai gyventojus piktinusią problemą. Skelbiama, kad jau netrukus ketinama sumažinti uostamiesčio pašonėje sklindančius nemalonius kvapus, kurie pasiekia ir miesto pietinę dalį.

Sės prie derybų stalo

Jau kurį laiką uostamiesčio gyventojai nepailsta bruzdėti dėl miesto pašonėje sklandančių ir normaliai gyventi neleidžiančių nemalonių kvapų.

Dar rugsėjo pradžioje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Eligijus Masiulis su Klaipėdos visuomenės sveikatos centro, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento atstovais lankėsi Dumpiuose, kur veikia kelių bendrovių vandens ir nuotekų valymo įrenginiai.

Vizito metu buvo įvertinta situacija ir nuspręsta sėsti prie derybų stalo bei imtis problemos sprendimo.

Ledai pajudėjo

Bendrovė "Klaipėdos vanduo" jau šį lapkritį turėtų pradėti naudoti naują kvapų šalinimo įrenginį, kuriuo būtų surenkamas ir pašalinamas daugiausia nemalonaus aromato turintis kvapas iš tų gamybinių teritorijų, kuriose kvapai skleidžiami intensyviausiai.

Šį įrenginį bendrovė pradėjo diegti dar iki minėtos delegacijos apsilankymo. Investicija siekia 160 tūkst. eurų. Įranga jau atgabenta, vyksta jos montavimo darbai.

Pdėtį bando gerinti ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC). Bendrovė jau atliko reikalingas procedūras, kad Dumpių sąvartyne būtų surenkamos puvimo metu išsiskiriančios dujos.

"Iš esmės KRATC jau dega fakelas, kuris naudoja atliekų puvimo metu išsiskiriančias dujas", – informavo Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

Keis teisės aktus

Situacijos gerinimo variantų suskubo ieškoti ir akcinė bendrovė "Klaipėdos kartonas". Ateityje planuojama uždengti atvirus baseinus bei naudoti specialias chemines medžiagas, kurios turėtų mažinti atitekančių nuotekų skleidžiamus kvapus.

Svarstant "Klaipėdos kartono" situaciją, esą yra reikalingi ir teisės aktų pokyčiai, kurie palengvintų minėtai bendrovei bei kitoms įmonėms nuotekas atiduoti naujausius įrengimus turinčiai bendrovei "Klaipėdos vanduo".

Nuobaudos ir patikros

Miesto pašonėje veikia ir prie nemalonių kvapų sklaidos prisideda bendrovė "Branda".

Uostamiesčio vadovo teigimu, ji turės pašalinti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento tikrinimo metu nustatytus technologinio proceso trūkumus bei sumokėti jiems už tai skirtą baudą.

Šiuo metu "Branda" pasižadėjo naudoti tam tikrus specialius preparatus, kurie bent kiek mažintų technologinio proceso metu išsiskiriančius kvapus.

Bandant spręsti ilgą laiką gyventojams ramybės neduodančią problemą, sveikatos specialistų patikrų sulauks ir bendrovė "Mestilla".

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

SMIRDA

MOGILIOVAS :(

Gyventoja

dabar Mogiliovo rajone smarvė baisi.

gyventoja

Tai kad ir Miško kvartale nieko gero - pastoviai nafta smirdi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS