Kviečiame į festivalį „Aš neabejingas, o tu?“, skirtą tarptautinei žmonių su negalia dienai | kl.lt

KVIEČIAME Į FESTIVALĮ „AŠ NEABEJINGAS, O TU?“, SKIRTĄ TARPTAUTINEI ŽMONIŲ SU NEGALIA DIENAI

  • 0

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra gruodžio 3 d. 10 val. organizuoja virtualų renginį; ,Aš neabejingas, o Tu?“, skirtą Tarptautinei žmonių su negalia supratingumo dienai.

Šiai dienai rengiamas ypatingas socialinis festivalis kasmet sulaukia labai daug švietimo įstaigų ir socialinių  partnerių, kurie aktyviai stengiasi prisidėti prie supratimo apie žmones su negalia didinimo. Šis festivalis jubiliejinis – vyks jau dešimtą kartą.  Jis skleidžia teigiamą žinią apie žmones su negalia, teigdamas, jog negalia nėra kliūtis draugystei ir bendrystei.

Renginyje dalyvauti kviečiamos priešmokyklinio ugdymo grupės (6-7 m.) ir pradinių klasių mokiniai (7-10 m.), kurie ugdomi kartu su vaikais, turinčiais specialiųjų poreikių. Tiesioginės transliacijos metu vaikai turės galimybę prisijungti, užduoti klausimus ir gauti atsakymus, stebėti diskusijas ir interviu negalios tema su renginio svečiais, dalyvauti edukacijose, bendrauti su paraolimpiečiu Augustu Navicku, įsitraukti į praktines veiklas kartu su renginio vedėjais, įvairiais personažais ir delfinais.

Renginys yra skirtas Klaipėdos regionui, tačiau registruotis kviečiami visi norintys. Planuojama, kad renginyje dalyvaus 250 vaikų, iš kurių – ne mažiau 50 vaikų su specialiaisiais poreikiais. Pirmiems 250 užsiregistravusiųjų yra numatytos dovanos (tik Klaipėdos regionui), kurios prieš renginį pasieks ugdymo įstaigą. Festivalis organizuojamas „Zoom“ ir „Facebook“ platformose. Registracija – čia.

Šio renginio partneriai yra Klaipėdos Litorinos mokykla, Klaipėdos regos ugdymo centras, o globėjai – Klaipėdos moterų Rotary klubas „Aditė“. Renginys organizuojamas, įgyvendinant 2014–2020 m. Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Įveikiant kliūtis vaikų reabilitacijoje: nuo korekcijos link inkliuzinio bendradarbiavimo“.

GALERIJA

  • Kviečiame į festivalį „Aš neabejingas, o tu?“, skirtą tarptautinei žmonių su negalia dienai
  • Kviečiame į festivalį „Aš neabejingas, o tu?“, skirtą tarptautinei žmonių su negalia dienai
A. Mažūno bei N. ir V. Girdvainių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS