Laikas pasirūpinti parama moksleiviams | kl.lt

LAIKAS PASIRŪPINTI PARAMA MOKSLEIVIAMS

  • 0

Nors iki naujų mokslo metų dar pusantro mėnesio, moksleivių tėvai, globėjai, bendrai gyvenantys asmenys arba patys pilnamečiai moksleiviai jau raginami teikti prašymus dėl socialinės paramos.

Prašymų priėmimas dėl socialinės paramos mokiniams – paramos mokinio reikmenims įsigyti ir nemokamo maitinimo 2022–2023 mokslo metams prasidėjo liepos 1 d.

Savivaldybė primena, kad visi priešmokyklinukai, pirmokai ir antrokai turi teisę į nemokamus pietus mokykloje, nevertinant šeimos pajamų.

Dėl nemokamų pietų priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams teikti prašymų nereikia.

Jeigu priešmokyklinukus, pirmokus ir antrokus auginantys asmenys norėtų, kad būtų skirta ir kita socialinė parama mokiniams (pusryčiai, parama mokinio reikmenims įsigyti ir maitinimas vasaros atostogų metu mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose), jie turi teikti prašymą gyvenamosios vietos savivaldybės administracijai, o skiriant paramą yra vertinamos mokinio šeimos pajamos.

Nemokami pietūs mokiniams nuo 3 klasės, parama mokinio reikmenims įsigyti ir maitinimas vasaros atostogų metu mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose (visiems mokiniams) gali būti skiriami, jeigu mokinio šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei 220,50 euro.

Kad mokinys gautų nemokamą maitinimą nuo mokslo metų pradžios, vienas iš vaiko tėvų, globėjų (rūpintojų) ar pats pilnametis mokinys turi kreiptis ir pateikti visus reikiamus dokumentus iki š. m. rugpjūčio 25 d.

Pateikus prašymą po rugpjūčio 25 d., mokiniui nemokamas maitinimas teikiamas nuo kitos dienos, kai mokykla gauna informaciją apie priimtą sprendimą dėl nemokamo maitinimo skyrimo.

Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis visus mokslo metus.

Mokinio reikmenims įsigyti yra skiriama 92 eurų dydžio suma vienam mokiniui per kalendorinius metus.

Prašymai dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti priimami iki š. m. spalio 5 d., pateikus prašymus vėliau, ši parama neskiriama.

Klaipėdos miesto gyventojai prašymus dėl socialinės paramos mokiniams gali teikti elektroniniu būdu interneto svetainėje www.spis.lt arba Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje pagal išankstinę registraciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS