Laukia pokyčiai: uostamiesčio politikai posėdžiaus patogiau | kl.lt

LAUKIA POKYČIAI: UOSTAMIESČIO POLITIKAI POSĖDŽIAUS PATOGIAU

Keičiasi miesto tarybos komitetų, komisijų ir tarybų posėdžiams naudojama uostamiesčio rotušės posėdžių salė. Nors pirkimų procedūras kiek stabdo trukdžiai, tačiau tikimasi, kad jau šiemet salėje bus įdiegta sistema, leisianti čia vykstančius posėdžius stebėti nuotoliniu būdu.

Atnaujinama Danės g. 17 pirmajame aukšte esanti posėdžių salė, kurioje dažniausiai posėdžiauja uostamiesčio politikai – tarybos komitetai, komisijos.

Sale naudojasi ir darbo grupės, patalpos taip pat praverčia ir savivaldybės administracijos reikmėms.

Tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus neslėpė – posėdžių salės atnaujinimas vyksta etapais.

Praėjusiais metais, prieš didžiąsias metų šventes atnaujintas posėdžių salės stalas, šiemet atnaujintos ir kėdės.

Naujasis posėdžių salės stalas kainavo beveik 1,8 tūkst. eurų, o viena kėdė – 100 eurų, be PVM. Iš viso nupirkta 50 kėdžių.

"Toms kėdėms jau buvo po trisdešimt kelerius metus. Keletą kartų jos sulūžo netgi vykstant pasitarimams", – pastebėjo M.Vitkus.

Pastebima, kad patalpoms praverstų ir kosmetinis remontas, tačiau, anot pašnekovo, šie planai priklausys nuo finansavimo galimybių.

Salėje numatyta įdiegti ir sistemą, leisiančią nuotoliniu būdu stebėti salėje vykstančius posėdžius. Tiesa, šie planai susidūrė su trikdžiais – užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros.

Klaipėdos savivaldybės Informacinių technologijų poskyrio vedėjas Darius Kadys paaiškino, kad kiek anksčiau paskelbus konkursą susidarė situacija, kai gavus pasiūlymus nebuvo galima įvertinti, ar juos pateikę dalyviai atitinka techninėje konkurso specifikacijoje numatytus reikalavimus, o kreiptis į dalyvius savivaldybė negalėjo.

Tuomet nuspręsta kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši paaiškintų, kaip elgtis toliau.

Miestui rekomenduota nutraukti pirkimą ir skelbti iš naujo – taip ir pasielgta. Skelbiant naująjį pirkimą, jis buvo patobulintas, tad šįkart tokių kliūčių neturėtų kilti.

Naujajai sistemai įdiegti numatoma 17,5 tūkst. eurų.

"Manau, kad vėlyvą pavasarį ar jo viduryje turėsime transliacijų ir posėdžių sistemą", – vylėsi tarybos ir mero sekretorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Asilai

tokias kėdes pakeitė niekam tikusiomis. Jau nekalbant kad jos nepatogios ir kenksmingos turintiems stuburo problemas.Galėjot rašydami šią naujieną pranešti ir senųjų kėdžių kainą. Jos ar ne tris kartus yra brangesnės?

atlygis

Uostamiesčio politikai posėdžiaus patogiau.O kada uostamiesčio gyventojai gyvens patogiau???.Tvarkykit iškraipytas plyteles,galvą gali nusisukti eidamas,pradėti darbai nebaigti.Ponai uostamiesčio politikai be gėdos nori gauti ""atlygį"",atsieit už pasiruošimą posėdžiui.Darbui visi ruošiasi ...ir teisėjai ir gydytojai,chirurgai,mokytojai,ir darbininkui reikia įsidėti pietus-kas jiems moka už pasiruošimą?

klaipediete

Sumazinkite savivaldybeje dirbanciu islaikytiniu skaiciu, apribokite ismokas ir pastatykite rodykles i vieta tam pinigu tikrai yra. Sitiek surenkate uz automobiliu parkavima ar dar mazai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS