Lėbartų kapinėse užsuko vandenį | kl.lt

LĖBARTŲ KAPINĖSE UŽSUKO VANDENĮ

Prieš Visų šventųjų dieną ir Vėlines sutvarkyti artimųjų kapų į Lėbartų kapines atvykę klaipėdiečiai nemaloniai nustebo – jose nebuvo tiekiamas vanduo.

Prieš Visų šventųjų dieną ir Vėlines sutvarkyti artimųjų kapų į Lėbartų kapines atvykę klaipėdiečiai nemaloniai nustebo – jose nebuvo tiekiamas vanduo.

„Net mintis nešovė, kad kapinėse gali nebūti vandens. Teko pasukti galvą, kaip pamerkti gėles. Tiek žmonių atvažiuoja į kapines prieš lapkričio 1-ąją, o čia ėmė ir užsuko vandenį. Kitiems patariu atsivežti sklidinas talpas“, – piktinosi kai kurie klaipėdiečiai.

Uostamiesčio savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė aiškino, kad užsukti vandenį teko dėl praėjusią savaitę buvusių šalčių. Šiuo metu sistema jau paruošta žiemai.

„Pamatėme, kad pradėjo dėtis negeri dalykai. Užšalo čiaupai, vanduo vis tiek nebėgo. Tad užsukome vandenį ir paruošėme sistemą žiemai. Bijome, kad ji nebūtų pažeista“, – tvirtino vedėja.

Pasak Z.Stankienės, paleisti vandenį nebėra tikslo. Netrukus orai vėl atšals.

„Žiemos sezono metu vanduo visada yra užsukamas. Tai atliekama iš karto po pirmųjų šalnų“, – komentavo vedėja.

Z.Stankienės teigimu, vanduo kapinėse kiekvienais metais baigiamas tiekti įvairiu metu. Kartais – po lapkričio 1-osios, kartais – dar iki jos.

„Trumpalaikiai šaltukai didelės žalos sistemai nedaro. Tačiau praėjusią savaitę jie laikėsi kelias dienas. Tikrai norėjome vandenį užsukti po lapkričio 1 d., bet gamta iškrėtė pokštą ir mums, ir lankytojams“, – komentavo vedėja.

Klaipėdiečiai piktinasi, kad kapinėse nėra vandens, tačiau, anot Z.Stankienės, reikia suprasti, kad vandens tiekimo sistema Lėbartų kapinėse yra antžeminė.

Vandens čiaupai yra pakankamai jautrūs šalčiui, kurį traukia ir metalinės kolonėlės.

„Jei sistema būtų požeminė, tada problemų nekiltų“, – komentavo vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paaiškinkite

kaip galima "užsukti" vandenį? Suprantu, kad galima užsukti čiaupą ar ventilį. tačiau, kaip tai padaryti su vandeniu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS