Liepų, Jaunystės ir Arimų gatvių sankryžoje – naujas šviesoforas | kl.lt

LIEPŲ, JAUNYSTĖS IR ARIMŲ GATVIŲ SANKRYŽOJE – NAUJAS ŠVIESOFORAS

Liepų, Jaunystės ir Arimų gatvių sankryžoje įjungtas naujas šviesoforas. Juo reguliuojamas transporto, pėsčiųjų ir dviratininkų eismas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad sutvarkyti šią sankryžą buvo itin svarbu.

"Norėjome spėti tai padaryti iki naujų mokslo metų pradžios, kai žymiai padidėjo transporto ir pėsčiųjų, einančių į autobusų stoteles ir iš jų, srautai. Šiek tiek vėluojame. Gerai, kad per tą laiką pavyko išvengti nelaimingų atsitikimų, nors "metalinių" avarijų ties Jaunystės ir Arimų gatvių sankryža buvo ne viena", – teigė G.Neniškis.

Tikimasi, kad šviesoforai čia pagerins eismo situaciją ir pralaidumą.

"Naujoji šviesoforinė sankryža taps saugesnė visiems eismo dalyviams: ir automobilių vairuotojams, ir pėstiesiems, ir dviratininkams, kurie intensyviai juda palei Liepų gatvę nutiestais, dabar dar atnaujinamais takais", – tvirtino administracijos direktorius.

Nepaisant naujai įjungto šviesoforo, šių gatvių sankryžoje vis dar vyksta kelio dangos ir kiti darbai.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad darbai buvo pradėti birželio gale, o pabaigti planuojama spalį.

"Važiuojamoji dalis yra visiškai pabaigta. Liko tik užbaigti šaligatvius, kurie yra arčiau Joniškės gatvės, ir asfaltuoti dviračių taką. Čia dvi ar trys savaitės darbo", – tvirtino V.Švedas.

Jo teigimu, nuspręsta šią sankryžą tvarkyti dėl vis didėjančio judėjimo.

"Norėjome užtikrinti saugų perėjimą žmonėms ir atsirado poreikis saugiai padaryti kairiuosius posūkius iš Liepų gatvės į Arimų gatvę ir atvirkščiai bei Jaunystės gatvę", – pasakojo skyriaus vedėjas.

Pasak jo, nusiskundimų iš gyventojų dėl vykstančių darbų sulaukė, tačiau jų nebuvo daug.

Pagal projektą Liepų g., Jaunystės g. ir Arimų g. sankryžoje buvo atliktas važiuojamosios dalies remontas. Sankryžos ribose atnaujinta viršutinė asfalto danga, įrengtos atskiros juostos kairiesiems posūkiams, atliktas horizontalusis ženklinimas.

Taip pat buvo pagerintas viešojo transporto judėjimas sankryžos ribose.

Visų vairuotojų ir kitų eismo dalyvių, dėl šioje sankryžoje pasikeitusio eismo reguliavimo, prašoma būti atidesnių.

Šviesoforas buvo įjungtas ketvirtadienio rytą.

GALERIJA

  • Liepų, Jaunystės ir Arimų gatvių sankryžoje – naujas šviesoforas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

va cia tikras DEBILIZMAS .sviesoforai kas 100m ! tai kaip su ta TARSA ar KLIMATO ATSILUMU ? tai kaip cia LOPAI gaunas ? a

Sovxoznikai

Ne naujakuriai . Sako . Ačiū.

Vasia

Šviesoforas naujas, o kamščiai seni... Niekas nepasikeitė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS