Ligoninėje – praktikantų desantas iš Amerikos | kl.lt

LIGONINĖJE – PRAKTIKANTŲ DESANTAS IŠ AMERIKOS

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje netrukus gerokai dažniau skambės anglų kalba. Čia stažuotis atvyksta medicinos studentai iš Jungtinių Valstijų.

Pasirašė sutartį

Nuo gegužės mėnesio iki rugpjūčio Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) praktiką planuoja atlikti iki 30 medicinos studentų. Kiekvieno jų stažuotė truks tris savaites.

Studentai iš Jungtinių Valstijų atlikti praktikos į uostamiesčio ligoninę atvyksta pirmą kartą.

Praėjusių metų pabaigoje KUL pasirašė bendradarbiavimo sutartį su St. Mary‘s mokymo institutu, registruotu "Atlantis" vardu, iš Arlingtono, Virdžinijos valstijos, JAV.

Pasak KUL vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, instituto "Atlantis" tikslas – organizuoti angliškai kalbančių šalių medicinos studentų (pirmiausia  JAV, taip pat Kanados, Jungtinės Karalystės ir Australijos) vasaros praktiką aukšto lygio gydymo įstaigose Europoje.

Mokymo įstaigos vadovai patys kreipėsi į šią uostamiesčio ligoninę, nes, jų surinktais duomenimis, ši įstaiga pagal savo medicinos paslaugų kokybės bei vadybos lygį esą atitinka aukštus europinius tretinio lygio medicinos įstaigoms keliamus reikalavimus.

Proga pažinti Lietuvą

Medicinos studentus stažuotis siunčianti organizacija tikisi, kad per praktiką būsimieji gydytojai ne tik įgis naujų žinių, bet ir turės progos pažinti Lietuvą ir Klaipėdos kraštą.

"Kad tokio pobūdžio organizaciją domina Lietuva, yra didelis mūsų šalies ir mūsų ligoninės įvertinimas", – mano ligoninės vadovas.

Anksčiau panašios stažuotės buvo organizuojamos tik pačiose anglakalbėse valstybėse.

Pasak V.Janušonio, vis labiau plečiantis bendradarbiavimui medicinoje bei informacijos sklaidai, "Atlantis" organizatoriai atkreipė dėmesį į tai, jog medicinos lygis Rytų Europos šalyse jau tapo konkurencingas Vakarų valstybėms ir JAV.

Kita vertus, kai kurie sprendimai (tiek organizaciniai sveikatos sistemoje, tiek vadybiniai, tiek paslaugų prieinamumo atžvilgiu) mūsų šalyse esą optimalesni.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

ar ir kyšius išmokysite imti

Anonimas

Mokins kaip BYBIUS prisiuti. Cha cha cha ...... Kiek jiems mokes ir kas? Lietuva lietuviska alga ar Amerika amerikoniska kad lietuviai pazaliuotu. Sake, kad atvaziuos padugnes kuriuos ruosesi isvyti is universitetu.

Puiku

tik reiketu tokiai zinomai gydymo istaigai daugiau paremontuoti priemimo skyriu ir aplinka ,nes labai jau vaizdas aplinkos ir pastatu nekoks ir tamsiu metu ,tai isejus ne tik koja ,bet ratus galima palikti ,reiketu aiskiau pasviesti ir rodykles svieciancias ir kelius paremontuoti ,o kad specialistai geri tai zino jau net uz Atlanto .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS