LVAT svarstys F. Kirkorovo skundą dėl draudimo atvykti į Lietuvą | kl.lt

LVAT SVARSTYS F. KIRKOROVO SKUNDĄ DĖL DRAUDIMO ATVYKTI Į LIETUVĄ

  • 31

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį nagrinės Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo skundą dėl Migracijos departamento sprendimo neįleisti jo į Lietuvą.

Byla bus nagrinėjama rašytine tvarka.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 14 dieną atmetė atlikėjo skundą ir paliko galioti Migracijos departamento sprendimą, draudžiantį penkerius metus jam atvykti į šalį.

F. Kirkorovas apskundė šį sprendimą LVAT. Jis prašo panaikinti Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį ir priimti naują – panaikinti Migracijos departamento draudimą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas padarė išvadą, kad Migracijos departamentas turėjo pagrindą F. Kirkorovo veiksmus vertinti kaip keliančius grėsmę valstybės saugumui.

Teismo teigimu, Užsienio reikalų ministerija rašte Migracijos departamentui nurodė, kad F. Kirkorovas yra populiarus Rusijos atlikėjas ir prodiuseris, dėl savo aktyvios koncertinės ir organizacinės veiklos darantis įtaką įvairiems visuomenės sluoksniams Rusijos ir kitose buvusios SSRS valstybėse.

Be to, jo koncertinė veikla užsienio valstybėse oficialių Rusijos pareigūnų atvirai įvardijama kaip šios šalies „minkštosios galios“ sklaidos įrankis, F. Kirkorovas nuolat lankosi ir koncertuoja Rusijos neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje, taip sąmoningai paneigdamas Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei netiesiogiai pateisindamas agresyvius Kremliaus veiksmus.

F. Kirkorovas į „juodąjį sąrašą“ įtrauktas Užsienio reikalų ministerijos prašymu. Ministras Gabrielius Landsbergis yra sakęs, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“.

Pasak G. Landsbergio, F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Kaziukas

golubaja luna

intelekto virsune,

Ka reiskia zydo genai,lips per galvas,kad tik savo pasiektu PINIGU,slykstu i ji ziureti ,ka padaro pinigai,nei padorumo,nei zmogiskumo,ka ten besakyti PARSIDAVIMAS uz duonos kasni,jis save dievu laiko,nieko laiko klausimas,jo isdidumas isniks kaip dumas,

Kokia gėda.

Konservuotom dėžutėm nuo banknotų jau net dainininkai nepatinka.Jei jie iš Rusijos ar kitų buvusių kaimyninių, nesilenkiančių vakarams,respublikų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS