Maudynėmis jūroje mėgaujasi ir neįgalieji | kl.lt

MAUDYNĖMIS JŪROJE MĖGAUJASI IR NEĮGALIEJI

Šylant jūros vandeniui, atidaryti maudynių sezoną kviečiami ir judėjimo negalią turintys žmonės. Dviejuose uostamiesčio paplūdimiuose tam skirti specialūs vežimėliai. Šią vasarą tokia paslauga jau pasinaudojo vienas kaunietis.

Specialūs vežimėliai, kurie padeda išsimaudyti jūroje ir judėjimo negalią turintiesiems, yra Smiltynės centriniame ir neįgaliųjų paplūdimyje.

Norintieji pasinaudoti šia paslauga turi kreiptis į gelbėtojus arba juos išsikviesti minėtuose paplūdimiuose esančioje daugiafunkcėje viešųjų paslaugų stotelėje.

"Užtenka paspausti mygtuką ir gelbėtojai ateis", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Praėjusį vasaros sezoną tokia paslauga uostamiesčio paplūdimiuose buvo teikiama pirmą kartą.

Galimybe išsimaudyti Baltijoje pasinaudojo penki judėjimo negalią turintys žmonės. A.Siakki prisiminė, kad vienas poilsiautojas – net kelis kartus.

"Kol atostogavo pajūryje, vis ateidavo", – tvirtino pavaduotojas.

Kai kurie neįgalieji pripažino, kad išsipildė jų svajonė, nes jūroje maudėsi pirmą kartą. Buvo ir tokių, kurie į Klaipėdos paplūdimius atvyko specialiai, nes sužinojo, jog yra galimybė panirti į bangas.

Šią vasarą jūroje maudėsi vaikščioti negalintis kaunietis, kuris traumą patyrė prieš maždaug penkerius metus.

"Atvažiavo pailsėti prie jūros, sužinojo, kad yra tokia galimybė, ir ja pasinaudojo", – teigė A.Siakki.

Pavaduotojas atkreipė dėmesį, kad šiemet dar ir nebuvo daug laiko maudynėms. Jūros vanduo buvo šaltas – ilgą laiką siekė vos 9 ar 10 laipsnių šilumos. Užvakar įšilo iki 18.

"Norint, kad neįgalieji maudytųsi, turi būti ir atitinkamos sąlygos. Bent šiltas vanduo. Žmonės turi jaustis gerai ir patogiai. Žinoma, yra ir tokių, kurie lenda į vėsesnį vandenį", – pasakojo pavaduotojas.

Kol kas visi neįgalieji maudėsi žemyninėje dalyje esančiame paplūdimyje. Smiltynėje nebuvo nė vieno.

A.Siakki teigimu, tarp besimaudžiusiųjų nebuvo ir nė vieno klaipėdiečio.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas džiaugėsi, kad yra galimybė padėti neįgaliesiems saugiai išsimaudyti jūroje ir išpildyti jų svajones.

"Galime suteikti džiaugsmą", – teigė vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS