Mažiesiems klaipėdiečiams – apie pingvinus | kl.lt

MAŽIESIEMS KLAIPĖDIEČIAMS – APIE PINGVINUS

Klaipėdos lopšelio-darželio „Rūta“ vaikai išradingai paminėjo Pasaulinę pingvinų dieną. Dėl itin spartaus pingvinų nykimo įstaigos pedagogėms kilo mintis šią dieną paminėti trumpalaikiu projektu „Pingvinai – mūsų draugai“.

Kasmet apytikriai šiuo metu Antarktyje prasideda pingvinų migracija. Metų pabaigoje, prasidėjus žiemai, pingvinai palieka vandenyną ir keliauja tūkstančius kilometrų į žemyno gilumą.

Atšilus orams, pavasarį, kai ledas pradeda tirpti, pingvinai su jau paaugusiais pingvinukais vėl grįžta gyventi atgal į vandenyną.

Dėl itin spartaus pingvinų nykimo Klaipėdos lopšelio-darželio „Rūta“ ikimokyklinio ugdymo „Aguonėlių“ (4–5 m.) ir „Pelėdžiukų“ (3–4 m.) grupių ugdytiniams su mokytojomis Romena Drąsutiene, Rasa Poviloniene, Daiva Ramone, Roberta Druskiniene kilo mintis šią dieną paminėti trumpalaikiu projektu „Pingvinai – mūsų draugai“.

Projekto metu vaikai sužinojo daug įdomių faktų apie pingvinus, kur ir kaip jie gyvena, kuo minta, kaip plaukia.

Keli įdomesnių faktų tai, kad pingvinai yra vieninteliai paukščiai pasaulyje, galintys plaukti, nemokėdami skristi, ir kad iš visų paukščių tik pingvinai vaikšto atsistoję kaip žmonės.

Paskutiniąją projekto dieną mokytojos su vaikais surengė linksmą pramogą – visi pavirto į pingvinus ir pažadėjo, kad paaugę, būtinai aplankys Lietuvos jūrų muziejuje gyvenančius pingvinus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS