Meras globos „Nepatogų kiną“ | kl.lt

MERAS GLOBOS "NEPATOGŲ KINĄ"

Šiemet uostamiestyje vyksiančio tarptautinio dokumentinių filmų festivalio "Nepatogus kinas" globėju taps Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Žadama, kad šįkart pajūryje bus galima išvysti geriausias pastarųjų metų juostas.

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis savo akis vis labiau kreipia į Klaipėdą. Vakar su V.Grubliausku susitikę jo organizatoriai aptarė bendradarbiavimo kryptis.

"Klaipėda festivaliui yra labai svarbi dėl tikrai labai šaunių, ištikimų, puikių žiūrovų, kurie laukia "Nepatogaus kino", – pastebėjo festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Festivalio, kuris Klaipėdoje, kaip ir Vilniuje, vyks jau dešimtą kartą, atstovai nusprendė pabandyti užmegzti ryšius su savivaldybe. V.Grubliauskui pasiūlyta tapti renginio globėju.

"Įkvepia istorija, kad 10 metų vykstantis renginys ne tik geba išgyventi, bet ir augti, didinti nekomercinio, dokumentinio kino gretas. Tai – renginio arba idėjos gyvybingumo ženklas ir liudijimas, jog tai turi rimtą perspektyvą", – tikino V.Grubliauskas, sutikęs globoti festivalį.

Miesto vadovas taip pat pabrėžė, kad susitikimo metu aptarta galimybė kitąmet stiprinti festivalį būtent Klaipėdoje.

Šiemet "Nepatogaus kino" renginiai uostamiestyje nesidubliuos su Vilniaus. Panašios bendradarbiavimo galimybės numatomos ir ateityje.

"Tai padėtų garsius režisierius ar kitus kūrėjus pristatyti ne vien tik sostinei", – teigė meras.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie perspektyvas savivaldybei prisidėti prie šio festivalio. Neatmetama, kad jo partneriais arba talkininkais galėtų tapti ir kai kurios savivaldybės institucijos.

Klaipėdoje "Nepatogus kinas" šiemet vyks lapkričio pradžioje ir įsikurs Kultūros fabrike. Organizatoriai programos kol kas dar neatskleidė, tačiau patikino, kad dėmesio vertų filmų tikrai netrūks.

"Programa dar formuojama, tačiau ji tikrai pasiūlys vienus garsiausių pastarųjų metų filmų. Bus išskirtinės dokumentikos, renginių", – patikino G.Andriukaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

remigijus

į "Nepatogų kino" Kultūros fabrike bandžiau užsuktį kartelį. vietos nedaug ir jos užimtos savų energizuotos redbull'inės kartos intelektualų. reikia ir jiems jaukiai ir saugiai "truktelėti" gyvenimo purvo. ką gi, teks palaukti, gal "mainstrymo" fėjos atidarys naują ledinukų kioskelį. tada bus galima grįžti į kokio nors niekam nereikalingo muziejaus pustuštę salę.

Janina

Faina,kad Klaipedos meras myli Vilniaus kina.Gal pamils ir Klaipedos kina ir pades jam atsigauti po prichvatizacijos .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS