Merui talkins du nauji patarėjai | kl.lt

MERUI TALKINS DU NAUJI PATARĖJAI

Penktadienį Klaipėdos politikai pritarė siūlymui padidinti tarybos ir mero sekretoriato darbuotojų gretas dviem naujais valstybės tarnautojais.

Netrukus Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komandą papildys du patarėjai.

Iki šiol Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretoriate darbavosi 11 žmonių. Tarp jų – du politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagalbininkai.

Kad būtų užtikrintas sklandesnis ir rezultatyvesnis savivaldybės uždavinių įgyvendinimas, papildomai esą reikalingi du mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai.

Teigiama, kad padidinti darbuotojų skaičių prireikė dėl planuojamų itin svarbių miestui projektų, Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos ir kitų.

Tam pritarimą davė ir miesto tarybos nariai.

Naujai įkurtų pareigybių valstybės tarnautojų užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms vieneriems metams reikėtų per 76,8 tūkst. eurų. (2019-iesiems – per 44, 8 tūkst. eurų).

Darbo vietos išlaikymas atsieitų 6,7 tūkst. eurų, dviejų darbo vietų įrengimas – beveik 2,9 tūkst. eurų.

Dienraštis primena, kad praėjusiais metais Klaipėdos mero komandoje įvyko pokyčių.

Buvusį V.Grubliausko patarėją Albertą Barauską pakeitė Natalija Sadovskaja. Ji padeda merui viešųjų ir tarptautinių ryšių, kultūros bei kitose srityse.

N.Sadovskaja yra gimusi ir užaugusi Klaipėdoje, dirbo Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, o pastaraisiais metais – Kijevo (Ukraina) akademiniame dramos ir komedijos teatre, kur ėjo direktoriaus pavaduotojos bei vyriausiosios administratorės pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pranas Pričkus

Talkina(o)-patarinėja(o) išėjęs į pensiją "Klaipėdos vanduo" buvęs direktorius L.Makūnas vandens ir nuotekų klausimais? Per jo galimai aplaidų patarinėjimą ir išlindo "galai iš vandens", užtraukėte gėdą merui. Yra tiek aktyvių visuomenininkų, veltui patarinėjančių, tad mokėkit vienam(ai) nors minimumą, padirbs už tris? Pamenu prieš atgimimą dirbo viena juristė, kadangi dirbau GBŪV juristu, tekdavo retkarčiais patalkinti, kiek juristų dirba šiandien? Reikia skaičiavimo mašinėlės. Manau esmė ne kiekybėje, o kokybėje? O gal dabar trukdo kompiuteriai? Tada jų nebuvo.

to tai

Kiek atsimenu tai ji po džaizą ten trainiodavosi kaip [pagalbininkė

Linui

Kas jį rinko?!.. keli procentai šališkų rinkėjų susijusių su darbo santykiais ir darbo vietomis bei viešųjų pirkimų laimėtojai ir rangovai kad toliau konkursus laimėtų pinigų skalbykloje.... Dauguma gyventojų emigravo, o atvyksta net nesuvokiantys kas čia vyksta.... Tuom pinigų įsisavinimo aparatui per projektus ir gerai! Kol žmonės tylėdami mokesčius mokės, o ant jų bus kakojama, tol nieko gero ir nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS