Metų klaipėdietės ceremonijoje – pajūrio simboliai ir dėmesys moterims | kl.lt

METŲ KLAIPĖDIETĖS CEREMONIJOJE – PAJŪRIO SIMBOLIAI IR DĖMESYS MOTERIMS

Jau šį ketvirtadienį iškilmingos ceremonijos metu paaiškės, kas taps šiųmete Metų klaipėdiete. Klaipėdos dramos teatre vyksiantis renginys žavės pagarba ir dėmesiu moterims, meninės išraiškos formomis bei muzikine programa.

Dienraštis "Klaipėda" konkursu Metų klaipėdietė jau aštuonioliktus metus gyventojus kviečia išrinkti labiausiai miestui ir jo gyventojams nusipelniusią moterį.

Tradiciniai tapę rinkimai skatina visuomenę atkreipti dėmesį į miesto moteris kaip pilietes bei visuomenininkes.

Garbingas apdovanojimas suteikiamas už kilnius darbus miesto labui, jo žmonėms.

Metų klaipėdietė kasmet paskelbiama ir pagerbiama šventiniame vakare, minint Tarptautinę moters dieną. Puošnioje šventėje pagerbiamos ir kitos finalininkės, prisimenami jų nuveikti darbai.

Šiais metais nugalėtojai atiteksiančią statulėlę sukūrė stiklo menininkas Edmundas Unguraitis.

Renginio organizatoriai kasmet atsakingai dėlioja nusipelniusioms moterims dedikuoto vakaro programą.

 

Ceremonija: Metų klaipėdietės organizatoriai kasmet atsakingai dėlioja iškilmingo renginio programą.  (Redakcijos archyvo nuotr.)

Kovo 5-ąją Klaipėdos dramos teatre vyksiančių apdovanojimų ceremonijoje susipins profesionalų atliekami muzikos kūriniai ir žavintys meniniai intarpai.

Šiemet ypatingas dėmesys bus skiriamas kiekvienai šešių finalininkių, kurias už jų nuopelnus šiemet pastebėjo ir pagerbti pasiūlė uostamiesčio gyventojai.

Pristatant klaipėdietes bus galima išvysti specialiai kiekvienai šių moterų sukurtus bei čia ir dabar gimsiančius menininkės Monikos Furmanos smėlio piešinius.

Iš smėlio smiltelių ir menininkės kūrybiškumo gimsiantys paveikslai simboliškai siejasi su moters kūrybos galia, pajūrio dvasia, M.Furmanos kūriniuose bus galima įžvelgti ir mitologinės moters motyvų.

Akcentas: šiais metais nugalėtojai atiteksiančią statulėlę sukūrė stiklo menininkas E.Unguraitis. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

"Pasidomėjau kiekvienos moters istorija ir susijaudinau. Tai tikrai prasminga šventė. Kokios jos stiprios. Esu sužavėta ir tikrai nuoširdžiai nupiešiau, sudėliojau akcentus", – neslėpė kūrėja.

M.Furmanos kūriniai bus renginio įžanga, pasakos apie kiekvieną finalininkių bei taps renginio baigiamuoju akcentu, skambant Vytauto Kernagio dainai "Baltas paukštis", kurią atliks Klaipėdos kamerinis orkestras ir choras "Aukuras".

Renginio programoje, be jau minėto Klaipėdos kamerinio orkestro, taip pat pasirodys saksofonininkas Laimonas Urbikas, šokio studija "Coda", gitaros virtuozas Eugenijus Jonavičius, trimitu gros Sigitas Petrulis, dainuos vokalistė Aušra Smičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS