Miestą stebės daugiau akių | kl.lt

MIESTĄ STEBĖS DAUGIAU AKIŲ

Uostamiestyje bus įrengta daugiau vaizdo stebėjimo kamerų. Jei viskas klostysis sėkmingai, įrenginius planuojama nupirkti iki metų pabaigos. Metalinės akys vaizdą fiksuos ne tik miesto centre, bet ir pietinėje jo dalyje.

Numatė dešimt vietų

Mieste planuojama įrengti 30 naujų vaizdo stebėjimo kamerų dešimtyje vietų. Sudarytas preliminarus sąrašas. Net septynias vaizdo stebėjimo kameras žadama įkurdinti prie „Vyturio“ prekybos centro. Bus stebimos visos jo prieigos.

Vaizdo kameros atsiras ir prie „Žardės“, Bandužių prekybos centrų, Minijos gatvės 146-ojo daugiabučio namo, Kultūros fabriko, Taikos prospekte, Lėbartų kapinėse.

Metalinės akys vaizdą fiksuos ir Jono kalnelio prieigose, prie įplaukos į jo kanalą.

Vaizdo kameros bus įrengtos ir ant Mokyklos gatvės viaduko. Jos bus atsuktos į Biržos tilto pusę. Ketinama stebėti ir Danės krantines nuo Biržos iki Pilies gatvės tilto.

Dar daugiau metalinių akių bus sumontuota ant paties Biržos tilto.

„Tad nosies čia nereikėtų krapštyti, nes bus nufilmuoti“, – šmaikštavo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Įsigis turtą, o ne paslaugą

Jei viskas vyks sėkmingai, konkursą, kurio metu bus perkamos vaizdo stebėjimo kameros, planuojama paskelbti ir nugalėtojus išrinkti iki metų pabaigos.

M.Poimanskis atkreipė dėmesį, kad šis pirkimas bus kitoks nei ankstesnieji – ketinama įsigyti turtą, o ne vaizdo stebėjimo paslaugą su aptarnavimu.

„Anksčiau rangovas sumontuodavo kameras, stebėdavo vaizdą, o pasibaigus sutarčiai nusukdavo įrenginius ir juos išsiveždavo. Šį kartą bus kitaip. Perkame pačias kameras ir atskirai įsigysime aptarnavimo paslaugą. Kameros bus savivaldybės nuosavybė“, – aiškino vedėjas.

Anot M.Poimanskio, taip apsispręsta, nes vaizdo stebėjimo kameros nebe taip sparčiai tobulėja.

„Analoginės ir skaitmeninės vaizdo stebėjimo kameros skyrėsi kaip diena ir naktis. Skaitmeninius įrenginius gali tobulinti iki begalybės, bet vaizdo kokybė kardinaliai nesiskirs“, – motyvus vardijo vedėjas.

Dėl sprendimo pirkti ne vaizdo stebėjimo paslaugą, o pačias kameras reikia koreguoti ir miesto biudžetą – lėšas perkelti iš vienos eilutės į kitą. Šios procedūros artėja į pabaigą.

M.Poimanskis atskleidė, kad, apsisprendus pirkti pačias kameras, jas reikės įrengti ir kai kuriose vietose, kur jos buvo įkurdintos pagal vaizdo stebėjimo paslaugos sutartį.

Viena veiksmingiausių priemonių

Dabar miestą stebi 65 vaizdo stebėjimo kameros. Vietos, kur jas įrengti, derinamos su policija. Vienose stengiamasi sumažinti nusikalstamumą, kitose – padidinti saugumą.

„Vaizdo stebėjimo kameros yra brangus, bet labai efektyvus malonumas. Tai patvirtina ir policija. Pareigūnai išskiria dvi labai veiksmingas prevencijos priemones – vaizdo stebėjimo kameras ir greičio matuoklius“, – kalbėjo vedėjas.

M.Poimanskis teigė, kad per metus vaizdo stebėjimo kamerų priežiūrai išleidžiama 180 tūkst. eurų. Tuo užsiima dvi įmonės.

Vaizdo stebėjimo kameros periodiškai valomos, šalinami gedimai. M.Poimanskio žodžiais, natūralu, jog sistema stringa, nes jai jau dešimt metų.

„Žmonės stebi vaizdą, mato, jei kokia nors kamera sugenda ar kažkas ne taip, ir imasi veiksmų“, – sakė vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

......

Gera priemonė sudrausminti.Manau kamerų reikia visur kur įmanoma.Sumažės nusikaltimų.

Anonimas

Kodel nepaminetas Vingio PC ir jo prieigos ? Gal cia nera benamiu , alyniu , gal cia taip ,, ramu ,, Jau seniai reikejo vaizdo kameru ! Jus , savivaldybes darbuotojai atvykite i musu Vingi ir patys isitikinsite , kad reikia prieziuros ir tvarkos . Rasau daugelio Simonaitytes , Vingio gyventoju vardu . Mes visi norime saugumo ! Tvarkingi , sazininigi zmones nebijo vaizdo kameru , o visokie narkomanai , benamiai gal bus ibauginti ir nesislaistys po rajona .

ezys

speju, kad i "prieziura" patenka stebejimo paslauga, juk zmones, kurie tu kameru vaizda stebi turi gauti atlyginima, ar ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS