Miestas pražys tulpėmis | kl.lt

MIESTAS PRAŽYS TULPĖMIS

Tarptautinę moters dieną, kuri bus minima šeštadienį, uostamiestis pražys tulpėmis. Prekiauti gėlėmis viešose vietose jau išduoti 26 leidimai – panašiai tiek, kiek pernai, nors norinčiųjų pardavinėti gėles buvo ir daugiau.

Tarptautinę moters dieną, kuri bus minima šeštadienį, uostamiestis pražys tulpėmis. Prekiauti gėlėmis viešose vietose jau išduoti 26 leidimai – panašiai tiek, kiek pernai, nors norinčiųjų pardavinėti gėles buvo ir daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas pasakojo, kad gėlių prekeiviai nori greitai susitvarkyti dokumentus leidimams gauti.

Vienas jau yra išduotas ir prekiauti gegužės 4-ąją, kai bus švenčiama Motinos diena.

„Jei galėtų, prekeiviai dėl leidimo kreiptųsi ir iki šventės likus dvejiem metams. Mano, kad pas mus koks archyvas – atneša prašymus prieš metus“, – tvirtino vedėjas.

Pasak R.Armono, prekiauti gėlėmis kovo 8-ąją uostamiestyje labai populiaru.

„Matyt, žmonės perka tulpes“, – teigė pašnekovas.

Tačiau prekybos vietų skaičius nesikeičia. Šiemet jis liko toks pat, kaip ir pernai. Prekeiviai beveik visas vietas jau išpirko.

„Norinčiųjų prekiauti gėlėmis kovo 8-ąją būtų ir daugiau. Labiausiai prekeiviai nori įsikurti prie prekybos centrų, magistralinių gatvių, tačiau tokiose vietose daug metų nėra buvę numatyta prekybos vietų. Prie gatvių yra didelis judėjimas, oro užterštumas. Tai kenkia pačių prekeivių sveikatai“, – aiškino R.Armonas.

Jis tvirtino, kad miesto centre numatytos tik kelios vietos prekiauti gėlėmis. Jos yra tose vietose, kur platesni šaligatviai, kad nebūtų trukdoma dviračių ir pėsčiųjų eismui.

„Kodėl būtinai reikia prekiauti gatvėse? Juk yra turgavietės, kurios pustuštės. Visi gatvėse nesutilps“, – pabrėžė R.Armonas.

Įmonės „Frezijų puokštė“ vadovė Živilė Kristutienė tvirtino, kad tulpės išlieka populiariausiomis gėlėmis, kurios teikiamos moterims Tarptautinę moters dieną.

„Situacija nelabai keičiasi. Jaučiame ir pagal užsakymus, ir pagal pavienius pirkimus. Organizacijos iš anksto užsako tulpes, kad galėtų pasveikinti moteris. Matyt, šiemet sveikins iš anksto, nes Tarptautinė moters diena minima šeštadienį. Nuolatiniai klientai perka įvairiaspalvių tulpių puokštes“, – pasakojo vadovė.

Vienos tulpės kaina svyruoja nuo 2 iki 3 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS