Miesto bendruomenėms trūksta patalpų | kl.lt

MIESTO BENDRUOMENĖMS TRŪKSTA PATALPŲ

Klaipėdos bendruomenių atstovai nori, kad savivaldybė jiems suteiktų patalpas, kuriose galėtų rinktis. Pabrėžiama, kad šiuo metu tai didelė problema.

Diskusija, ar reikia suteikti patalpas tik susikūrusioms bendruomenėms, kilo miesto tarybos posėdžio metu. Šią idėją palaikė tarybos nariai Ligita Girskienė ir Tomas Meškinis.

L.Girskienė yra daugiabučių namų savininkų bendrijos „Bandužiai“, vienijančios 1 135 narius, pirmininkė, o T.Meškinis – ne taip seniai susikūrusios Vitės bendruomenės vadovas.

Politikai pabrėžė, kad tik susikūrusioms bendruomenėms labai sunku, kai neturi vietos, kur prisiglausti, susirinkti. Teigiama, kad gavus patalpas jiems organizuoti veiklą būtų paprasčiau.

Tačiau kai kurie politikai atkreipė dėmesį, kad jei savivaldybė suteiktų plotą bendruomenei, už jį reikėtų mokėti.

„Mane stebina tas polinkis į komunizmą – viską gauti nemokamai. Už suteiktas patalpas bendruomenės turėtų mokėti. Savivaldybė nepajėgtų padengti visų išlaidų. Gražus pavyzdys yra Prekybos uosto seniūnaitis. Jam nereikėjo nei nutarimų, nei sprendimų, kad susitartų su Vitės pagrindine mokykla. Bendruomenė ten renkasi ir organizuoja renginius“, – teigė vicemeras Artūras Šulcas.

T.Meškinis tvirtino, jog minėtu atveju yra pažeidžiama tvarka. Mokykla negali nemokamai suteikti patalpų.

Miesto tarybos narys Saulius Liekis informavo, kad rengia sprendimo projektą, pagal kurį bendruomenės galėtų rinktis mokyklose, bibliotekose neatlygintinai.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad gyventojai gali susiburti Klaipėdos bendruomenės namuose, esančiuose Debreceno gatvėje, buvusios A.Rubliovo mokyklos patalpose.

Tačiau kai kurie politikai pastebėjo, kad žmonėms važiuoti į šiuos namus, kurie įsikūrę kitame miesto gale, yra nepatogu.

GALERIJA

  • Miesto bendruomenėms trūksta patalpų
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Toks dalykas

kaip bendruomenės namai turi būti labai apgalvotas:lengvai pasiekiamas ir randamas.O tie dabartiniai pensininkų-invalidų namai Debreceno g.yra lyg pasityčiojimas.Na kokiu autobusu prie jų privažiuoti?(Užtai ir 'malamasi'asmeniniu transportu).Kaip iš sostinės pasikviestiems svečiams papasakoti kaip juos rasti?O gal labai jauku pvz.kulniuoti po darbo tamsoje nuo Pempininkų iki buv.Neringos PC į renginį kurio pradžia 18val.?Viena gera pusė, kad dienos metu beieškodamas po rajoną tų nelemtų namų galima pasivaikščioti po labai gražų parką..

to siulau Keista

Jei nežinote tai mažiau rašykite, Savivaldybė žino problemą ir yra projektuojamas kitas įvažiavimas į bendruomenės namus.

as

tikrai, kas gyvena Debreceno 40-46 namuose, tas kelias i bendruomenes namus tapo pragaru, pastovus judejimas netik lengvojo, bet ir kito transporto, pries tai reikejo pagalvoti apie gyventojus ir kita keli, kuriuo galetu vaziuoti i tuos namus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS