Miesto laikrodis neišlaikė egzamino | kl.lt

MIESTO LAIKRODIS NEIŠLAIKĖ EGZAMINO

Perėjus prie žiemos laiko tiksliai valandas skaičiuoja ne visi uostamiesčio laikrodžiai. Įrengtas prie Biržos tilto pradėjo skubėti dviem valandomis.

Perėjus prie žiemos laiko tiksliai valandas skaičiuoja ne visi uostamiesčio laikrodžiai. Įrengtas prie Biržos tilto pradėjo skubėti dviem valandomis.

Žiemos laikas buvo įvestas sekmadienį. Tradiciškai laikrodžio rodyklės buvo sukamos valanda atgal. Vienas miesto centre esantis laikrodis šio egzamino neišlaikė.

Įrenginys, stovintis prie Biržos tilto, einant nuo senamiesčio rodo tikslų laiką, o iš kitos pusės – dviem valandomis daugiau.

„Matyt, laikrodininkai ne atgal, o į priekį pasuko rodykles“, – svarstė miestiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Architektūros poskyrio vyriausiasis specialistas Mindaugas Petrulis spėjo, kad šis laikrodis veikiausiai nustatomas rankiniu būdu.

„Gal Miesto tvarkymo skyrius turi daugiau informacijos. Būtų mano valia, atsukčiau. Sunku pasakyti, ar buvo ne taip persuktos rodyklės, ar čia mechanizmo problema“, – tvirtino M.Petrulis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė žadėjo pasirūpinti, kad ši problema būtų išspręsta.

„Pasižiūrėsime, kas turi reguliuoti šį laikrodį, ir informuosime, kad sutvarkytų“, – tvirtino vedėja.

Šis laikrodis miestui buvo padovanotas prieš trylika metų Klaipėdos 750 metų jubiliejaus proga.

Viešose miesto erdvėse, be šio, yra dar šeši laikrodžiai. Jie įrengti prie Naujojo ir Senojo turgaus, Atgimimo aikštėje, M.Mažvydo alėjoje, S.Daukanto ir Manto gatvių sankryžoje, Lietuvininkų aikštėje.

Laikas juose nustatomas automatiškai – pagal palydovą. Juos prižiūri privati kompanija.

„Anksčiau buvo kilę problemų ir su šiais laikrodžiais. Jie rodė netikslų laiką, tačiau dabar viskas yra gerai“, – prisiminė M.Petrulis.

GALERIJA

  • Miesto laikrodis neišlaikė egzamino
  • Miesto laikrodis neišlaikė egzamino
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

paaiškinimas

"dvynių" egzaminą laikė šis laikrodis, kai viena jo pusė lietuviška, o kita ...?

klausimelis

is straipsnio taip ir liko neaisku koki egzamina laike laikrodis..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS