Mokytojai ir abiturientai Klaipėdoje skiepytis neskuba | kl.lt

MOKYTOJAI IR ABITURIENTAI KLAIPĖDOJE SKIEPYTIS NESKUBA

Per šventinį savaitgalį paskiepyta tik kiek daugiau nei 600 klaipėdiečių. Abiturientų, dėstytojų ir mokytojų nesuviliojo net galimybė pasiskiepyti „Pfizer“ vakcina. Vakcinacijos centrai viliasi, kad procesas paspartės, nes nuo rytojaus skiepytis kviečiami prekybininkai.

Mažiau nei pusė

„Mokytojai ir abiturientai buvo vangūs. Neatėjo nė pusės. Aktyviai jų ieškojome, bet jie nesiteikė pasirodyti. Sėdėjo mūsų personalas, visi laukė darbe, o krūvio nebuvo. Labai abejingai pažiūrėjo“, – nusivylimo neslėpė Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Per šventes skiepyti švietimo įstaigų darbuotojai, priešingai nei toliau vakcinuojami pareigūnai, turėjo galimybę rinktis ne tik „AstraZeneca“ vakciną, bet ir „Pfizer-BioNTech“.

Tačiau iš paruoštų beveik tūkstančio vakcinos dozių abiejuose vakcinacijos centruose per dvi dienas Klaipėdoje panaudota tik 611.

„Kai kurie, pasirodo, apskritai nenorėjo skiepytis, nors buvo įtraukti į sąrašus. Kiti nenorėjo ateiti, nors buvome suderinę – specialiai neskiepijome Velykų dieną, nes visi iš anksto pasakė, kad nenorės per šventes skiepytis“, – teigė L.Venckienė.

Senjorai atvyko

Padėtį gelbėjo tik toliau skiepijami senjorai.

„Labai atsakingai ir sąžiningai atėjo visi, kurie turėjo“, – patikino L.Venckienė.

Daugiau besiskiepijančių tikėjosi ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centras.

„Laukėme šiek tiek daugiau, bet šeštadienį atvyko apie du šimtai. Besidominčių, laukiančių, kada jiems ateis eilė skiepytis, daugėja. Tad viskas vyksta kaip ir neblogai“, – tvirtino Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausioji slaugytoja ir vakcinavimo centro koordinatorė Jūratė Beinorienė.

Prekybininkai – bendra eile

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro atstovė viliasi, kad padėtis šią savaitę pagerės, nes pradedami skiepyti prekybininkai.

„Prekybininkai dar nebuvo skiepyti, jie yra kviečiami, kaip prioritetinė grupė, pasižiūrėsime, kaip seksis“, – sakė J.Beinorienė.

Ketvirtadienį ir penktadienį „AstraZeneca“ vakcina be išankstinės registracijos gali pasiskiepyti kasininkai, salės, apsaugos darbuotojai.

Jie laukiami Galinio Pylimo gatvėje įsikūrusiame vakcinacijos centre.

Šią savaitę tikimasi paskiepyti ir dalį anksčiau „AstraZeneca“ vakcinos atsisakiusiųjų.

„Praeitą savaitę neturėjome visų vakcinų spektro. Šią savaitę planuojame turėti ir „Pfizer-BioNTech“, – paaiškino J.Beinorienė.

Sveikatos apsaugos ministerija žada, kad ji Lietuvą pasieks šiandien.

Tuomet bus perduota į savivaldybes, kurios paskirstys skiepus vakcinacijos centrams.

Pirma vakcinos doze nuo COVID-19 iki šiol paskiepyta beveik 13 procentų klaipėdiečių, antrąja – 6 procentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Vajeeeee

Nesuvokiama, kaip galima skiepyti ligonius, ypač onkologinius.Gydytojais visiskai nebepasitikiu. Nors tiek jie, tiek pedagogai labiausiai sustemos sugraužtais snegenim. Ko iš jų norėt. Sakyčiau, użdaryt tas gydyklas ir mokyklas ir nieks nepastebėtų. Jokios iš jų naudos.

ŽMONĖS

tampa protingesni.

Biruta.

is viso neturejau ir nematau reikalo skiepintis. Gyvenu laimingai. Cia mada tokia, ar biznis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS