Motinos dienai – mažiau gėlių | kl.lt

MOTINOS DIENAI – MAŽIAU GĖLIŲ

Uostamiestyje nesiveržiama prekiauti gėlėmis per Motinos dieną, kuri bus minima šį sekmadienį. Kur kas aktyvesni prekeiviai buvo per Tarptautinę moters dieną.

Uostamiestyje nesiveržiama prekiauti gėlėmis per Motinos dieną, kuri bus minima šį sekmadienį. Kur kas aktyvesni prekeiviai buvo per Tarptautinę moters dieną.

Savivaldybė kol kas yra išdavusi tik apie 10 leidimų prekiauti gėlėmis šį savaitgalį. Prekybos vietų yra patvirtinta 45-ios.

Tačiau gali būti, jog kai kurie prekeiviai leidimus suskubs išsiimti paskutinę minutę arba prekiaus be jų. Kontrolieriai įspėjo leidimų nepamiršti, nes jų neturintys prekeiviai gali būti nubausti.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas teigė, kad dauguma prekeivių išreiškė norą prekiauti ir šeštadienį, ir sekmadienį – gegužės 3 ir 4 dienomis.

„Leidimų išduota dar nedaug. Dauguma žmonių nori gėlėmis prekiauti prie prekybos centrų, o ten esančios prekybos vietos priklauso ne mums. Tačiau leidimą prekybai išsiimti vis tiek reikia. Susidaro įspūdis, kad prekeiviai gėlėmis labiau nori prekiauti per Moters, o ne per Motinos dieną“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Prekiauti gėlėmis per Tarptautinę moters dieną norinčiųjų buvo kur kas daugiau. Leidimų buvo išduota 26. Tada dauguma prekeivių gėlėmis prekiavo dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį, kovo 7-ąją ir 8-ąją.

Tačiau tą kartą užfiksuota daug pažeidimų, kai gėlėmis buvo prekiaujama be leidimų. Per vieną dieną buvo išaiškinta 20 tokių atvejų. Dauguma tokių pažeidimų užfiksuota prekybos centrų aikštelėse.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, pagal nustatytą tvarką leidimą prekiauti savivaldybėje reikia išsiimti, nepaisant to, ar prekiaujama privačioje, ar nuomojamoje teritorijoje, ar valstybinėje žemėje. Tačiau prekeiviai neretai tai pamiršta.

„Nesvarbu, ar prekiaujama prekybos centro aikštelėje, ar gatvėje – reikia išsiimti leidimą prekybai. Skirtumas tas, kad pirmiesiems nereikia mokėti rinkliavos. Prekyba viešose vietose turi būti kontroliuojama, nes jai keliami tam tikri reikalavimai“, – pabrėžė K.Vintilaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS