Nauja mokykla Klaipėdoje – statybų pradžios link | kl.lt

NAUJA MOKYKLA KLAIPĖDOJE – STATYBŲ PRADŽIOS LINK

Pamažu iriamasi naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje statybų link. Planuojama, kad jau artėjantį pavasarį objektui numatytame sklype pradės darbuotis statybininkai. Milijonus kainuosianti mokykla turėtų išdygti maždaug per metus.

Nors ir su trukdžiais, tačiau naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje projektas juda tikslo link. Jau po kelių mėnesių tikimasi pradėti statybas.

"Neišvengiamai judama statybų link", – apibendrino Klaipėdos savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis.

Šiuo metu baigiamas spręsti naujo objekto sklype buvusių ir statyboms trukdžiusių inžinerinių tinklų iškėlimo klausimas.

"Šilumos tinklai jau iškelti, beveik pabaigta vesti elektrą į sklypą, beliko neišspręstas tik klausimas dėl dujotiekio. Jis turi būti iškeltas", – dėstė G. Dovidaitis.

Rengiantis pradėti statybas, sprendžiamas ir gatvės, skirsiančios du mokyklos korpusus, atsiradimo klausimas.

Kiek anksčiau su kaimyniniame sklype (Senvagės g. 3) daugiabučius ketinančiais statyti investuotojais buvo pasirašyta infrastruktūros plėtros sutartis, kuri numatė, kad minėtą gatvelę ir turėtų įrengti šie investuotojai.

"Investuotojų planai, kalbant apie laiką, yra sunkiau apibrėžiami, o mums ši gatvė reikalinga dabar", – pastebėjo G. Dovidaitis.

Taigi su gretimo sklypo šeimininkais tariamasi dėl to, kad savivaldybė perimtų gatvės įrengimo rūpesčius, o investuotojai kompensuotų išlaidas. Teigiama, kad klausimas sprendžiamas konstruktyviai, tikimasi nepatekti į aklavietę.

Planuojama, kad visi šie klausimai bus išspręsti ir naujosios mokyklos statybos prasidės jau po kelių mėnesių – pavasarį.

Nauja ugdymo įstaiga kainuos beveik 11 mln. eurų. Mokyklą numatoma pastatyti per 16 mėnesių, o jeigu prireiks, šį terminą bus galima pratęsti dar pora mėnesių.

Tiesa, šiuo metu rangos sutarties vykdymas yra sustabdytas, laukiama, kol iš naujo objekto sklypo bus pašalinti minėti inžineriniai tinklai.

Mokyklos rangovai – bendrovė "Versina" jau parengė ir rangos sutartyje numatytą darbo projektą. Taigi dalis rangos sutartyje numatyto laiko jau išnaudota.

"Po sutarties pasirašymo birželio mėnesį jie išsivalė sklypą, pradėjo rengti darbo projektą, bet kai parengė tam tikras jo dalis, kurios būtų leidusios pradėti statybos darbus, turėjome pristabdyti sutarties vykdymą, nes inžineriniai tinklai dar buvo objekte", – paaiškino G. Dovidaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juokinga

užsimaniusieji progresyvaus švietimo vėl tikisi išspręsti išsigimusiųjų vaikučių bėdas be psichiatrų, o vien su naujais statiniais

AK

Neduokdie mokytis tokioje pakazūchinėje klasėje, kur vaikui jau po metų bus sugadintas regėjimas, o ekranėliuose rodomas turinys bus idėjų skurdo ženklinamas.

Užuojautai

Akivaizdus psichinės ligos paūmėjimas. Užuot kreipusis į psichiatrą, ar būtina kompiuterio klaviatūrą barškinti? Nemanau, kad tokia gydytojo rekomendacija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS