Nauja sporto salė pradės dygti kitąmet | kl.lt

NAUJA SPORTO SALĖ PRADĖS DYGTI KITĄMET

Kretingos ir Šviesos gatvių kampe planuojama pradėti statyti dar vieną sporto salę. Ja galės naudotis miesto sporto mokyklos.

Uostamiesčio savivaldybės atstovai trečiadienį pasirašė sutartį su konkursą šiam objektui projektuoti laimėjusia įmone "Projektų ekspertai".

"Išsakėme savo sporto salės viziją, kokios medžiagos turėtų būti naudojamos, kokia įranga reikalinga, aptarėme sklypo detaliojo plano sprendinius", – teigė Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vyresnysis patarėjas Vytautas Kovaitis.

Naujos sporto salės projekto parengimas atsieis per 78 tūkst. eurų. Tai turėtų būti padaryta per septynis mėnesius. Numatyta ir galimybė pratęsti sutartį dar keturiems mėnesiams.

"Pagal optimistinį planą projektas turėtų būti parengtas per septynis mėnesius. Tada sporto salės statyba galėtų startuoti – rudenį jau turėtume rangovą", – prognozavo vyresnysis patarėjas.

Kretingos ir Šviesos gatvių kampe yra du sklypai. Planuojama koreguoti detalųjį planą ir juos sujungti.

Norima, kad naujoji sporto salė būtų šiuolaikiška, funkcionali ir derėtų prie šalia esančių statinių.

V.Kovaitis pasakojo, kad šiuo objektu galėtų naudotis sporto mokyklos. Čia treniruotis ir varžytis galės krepšininkai, tinklininkai, rankininkai, gimnastai, futbolininkai.

Norima, kad prie sporto salės būtų įrengti takai bėgikams, futbolo aikštė, dvi krepšinio aikštelės.

Planuojama ir automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje būtų stotelės elektromobilių akumuliatoriams pakrauti. Pastatytos bus ir stoginės dviračiams.

Pasak sportininkų, dabar tokių objektų mieste labai trūksta. Be to, jų dar sumažės, nes yra numatyta nugriauti sporto salę, esančią Melnragėje, Burių gatvėje.

Šis objektas jau perduotas valstybės žinion. Sporto salė patenka į bendrovės "Klaipėdos nafta" statomos gamtinių dujų paskirstymo stoties apsauginę zoną.

Pastačius stotį, pastatas negalės būti naudojamas sporto ar kitai visuomeninei veiklai.

Už šį objektą uostamiesčiui bendrovė "Klaipėdos nafta" įsipareigojo sumokėti 673 tūkst. eurų kompensaciją.

Ateityje planuojama nugriauti ir piliavietės pašonėje esančią sporto salę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Geras

Nebeverk petrai del to triuksmo

OHOHO

OHOHO..HO ...78 000 eurų, senaisiais pinigais tai beveik 300 000. OHOHO už techninį projektą, dar kiek kainuos darbo projektas?... Ar tik čia nėra otakto, kai konkursą gali laimėti ne bet kas...

Martis

Nustokit inšti piliečiai nepatenkinti. Viskas tik ı geraja puse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS