Naujai gatvei Klaipėdoje tiesti reikės privačios žemės | kl.lt

NAUJAI GATVEI KLAIPĖDOJE TIESTI REIKĖS PRIVAČIOS ŽEMĖS

Miesto taryba ketvirtadienį pritarė siūlymui pradėti privačios žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams procedūras. Pastarųjų reikia naujos gatvės tiesimui.

Praėjusių metų sausį buvo patvirtintas teritorijos tarp Tilžės gatvės geležinkelio, Klemiškės gatvės ir vadinamojo Palangos plento detalusis planas.

Pagal pastarąjį tarp Tilžės ir Klemiškės gatvės numatyta tiesti C1 kategorijos gatvę. Pastaroji buvo numatyta miesto bendrojo plano sprendiniuose.

Nurodoma, kad gatvei tiesti reikalinga 40 metrų pločio žemės juosta. Tam reikės paimti 10 privačios žemės sklypų ar jų dalių visuomenės poreikiams. Pastarosios žemės plotas sudarytų 1,44 hektaro.

Atkreiptas dėmesys, kad keturių teritorijų, kurios bus paimtos visuomenės poreikiams, paskirtis jau yra pakeista iš žemės ūkio į kitos paskirties, infrastruktūros. Dėl to keturis kartus išaugo kaina.

Žemės paėmimo visuomenėms poreikiams procedūras siūlyta pradėti, kad ir kiti savininkai nepakeistų sklypų paskirties.

Priėmus sprendimą paimti žemę visuomenės poreikiams, atliekamas individualus sklypų vertinimas. Skaičiuoja, kad tokiam sprendimui įgyvendinti reikės apie 156 tūkst. eurų. Iš jų – 152 tūkst. kompensacijoms žemės savininkams.

Miesto tarybai priėmus sprendimą, bus kreipiamasi į Nacionalinę žemės tarnybą dėl procedūros pradėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam "Ramus"

Niekas teves ir neklaus - tam ir yra procedūra žemės paėmimas visuomenės poreikiams. Paims ir sumokės pagal įkainius, o tu ir toliau galėsi būti ramus.

Ramus

As neparduodu. Statysiu kotedzus - i 40 metru man 8 namai telpa...

As

As nesupratau. Ar cia kazkam su protu negerai? Uz 1 ara sumoka valstybe 10.000euru. Net Vilniuje tokiu kainu nera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS