Naujųjų naktį autobusai kursuos kitu grafiku | kl.lt

NAUJŲJŲ NAKTĮ AUTOBUSAI KURSUOS KITU GRAFIKU

Per Naujųjų metų sutiktuves miesto autobusai važiuos kitaip nei įprastai. Ketvirtadienį, paskutinę šių metų dieną, darbą jie baigs porą valandų anksčiau, o penktadienį, pirmąją 2016-ųjų dieną, pradės vėliau.


 

Per Naujųjų metų sutiktuves miesto autobusai važiuos kitaip nei įprastai. Ketvirtadienį, paskutinę šių metų dieną, darbą jie baigs porą valandų anksčiau, o penktadienį, pirmąją 2016-ųjų dieną, pradės vėliau.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas pasakojo, kad tokia praktika naudojama kasmet.

Šiemet buvo gauta kitokių siūlymų, bet jų įgyvendinimo atsisakyta. Šventinę naktį nekursuos ir naktinis autobusas. Jo maršrutai paprastai organizuojami vasaros sezono metu.

„Viską įvertinome ir apsisprendėme nekeisti ilgametės tvarkos. Žmonės dažnai sako, kad per šventes važiuos autobusais, bet paprastai šie būna tušti. Be to, galės pailsėti ir vairuotojai“, – tvirtino pavaduotojas.

Keleiviai turėtų nepamiršti, kad nuo sausio 1-osios brangs miesto autobusų bilietai. Elektroniniai terminuoti vidutiniškai 4 proc., integruotų priemiesčio maršrutų – 6 proc.

Mėnesinio vardinio bilieto papildymas atsieis ne 25,70, o 27 eurus. Perkant juos viešojoje įstaigoje „Klaipėdos keleivinis transportas“ kaina bus mažesnė.

Kartinių elektroninių bilietų kaina nesikeis. Daugiau reikės mokėti už popierinį bilietą. Nuo sausio kioske jis kainuos 0,80 euro. Dabar jis atsieina 0,70 euro. Popierinių priemiesčio autobusų bilietų kaina, priklausomai nuo maršruto, didės vidutiniškai 15 proc.

Popierinių bilietų kaina didinama, nes siekiama skatinti elektroninių kartinių bilietų naudojimą.

Aiškinta, kad didinti bilietų kainas reikia, nes prognozuojama, kad šių paslaugų sąnaudos kitais metais augs 5,5 proc.

Keisis ir maršrutinio taksi bilieto kaina. Dieną kelionė „mikriukais“ atsieis 0,85 euro. Dabar bilietas kainuoja 0,70 euro. Naktinė kelionė šia transporto priemone kainuos eurą, o buvo 0,98 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipėdietė

Taip ir liko neaišku,kada pradės kursuoti autobusai sausio 1d. Juk ne visi po švenčiu ilsisi, reikia ir į darba. Jokios informacijos. Klaipèda ne tokia maža,kad visur pėstute pasiektum.

Keleive

Turiu popieriniu bilieteliu po 0,32 ct. Ar galiesiu jais naudotis nuo sausio 1 d, ir kiek laiko. Aciu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS