Neįgaliųjų paplūdimyje – kliūčių ruožas? | kl.lt

NEĮGALIŲJŲ PAPLŪDIMYJE – KLIŪČIŲ RUOŽAS?

Pajūryje apsilankę klaipėdiečiai tikina, jog iš Neįgaliųjų paplūdimio likęs tik pavadinimas. Esą paplūdimyje verkiant trūksta žmonėms su judėjimo negalia reikalingų prieigų.

Kalbėdama apie Neįgaliųjų paplūdimį klaipėdietė Snežana žodžių į vatą nevyniojo.

"Šis paplūdimys klaidina savo pavadinimu, nes jis visiškai nepritaikytas neįgaliesiems. Ten nuvažiavau, kadangi auginu mažą vaiką ir prie jūros tenka pasiimti vežimą. Atvykusi supratau, kad su vežimėliu ten niekur nenuvažiuosi. Su vaikišku vežimėliu dar kažkaip gali nusigauti iki jūros. Vakar mačiau, kaip neįgalus žmogus, atvykęs prie jūros, turėjo apsisukti ir grįžti atgal, nes nusileidus medine konstrukcija, kuri lyg pritaikyta neįgaliesiems, atsiduri smėlyje. Norėdamas pasiekti kitus medinius takelius turi įveikti smėlio ruožą, o tai vežimu neįgaliajam faktiškai neįmanoma", – piktinosi moteris.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tikino, kad šiomis dienomis mediniai tilteliai jau baigiami remontuoti.

Taip pat bus pailgintas ir neįgaliesiems skirtas takas.

Visgi, pasak A.Siakki, arčiau jūros vedančio tako įrengti galimybių nėra.

"Darbus baigėme ketvirtadienį. Pastatėme neįgaliesiems pritaikytą persirengimo kabiną, nutiesėme medinį taką iki jos, kad žmonėms būtų patogiau atvažiuoti. Įrengti kelio arčiau jūros negalime, nes jūra banguoja, pasitaiko štormų, viskas būtų kaipmat nuplauta", – kalbėjo direktoriaus pavaduotojas.

Jau trečius metus jūra iš arčiau pasigrožėti ir išsimaudyti norintys neįgalieji tai gali padaryti  sėdėdami specialiame vežimėlyje.

"Paplūdimyje įrengta viešųjų erdvių daugiafunkcė stotelė. Neįgalieji, paspaudę ten įtaisytą mygtuką, gali iškviesti gelbėtojus ir pranešti, jog reikalingas vežimėlis. Tačiau per trejus metus vežimėliu nepasinaudojo nė vienas klaipėdietis. Dėl paslaugos kreipėsi tik uostamiesčio svečiai", – pasakojo A.Siakki.

Norint pasinaudoti neįgaliesiems pritaikytu  vežimėliu Smiltynėje, reikia kreiptis į budinčius gelbėtojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Barbara

Buvome atvykę su negalia turincia anukyte tenai buvo sveiki zmones o mums su vaiku nebuvo kaip patekti prie juros , buvo sugule prie juros sveikut sveikuteliai,niekam nera idomus negalią turitis zmogus,reiketu kazkaip zymeti vietas, ir su masinomis tas pats nera vietos pasistatyti neįgaliesiems skirtose vietose,stovi visi kam jos nepriklauso,nejaugi mes esame bejausmiai,atimdami vieta is neigaliojo,

mama

Buvome atvažiavę birželio 5 dieną su neįgaliojo vežimėliu į tą paplūdimį.Jokio tako dar NEBUVO!!!. Nejaugi negalima buvo taką įrengti iki vasaros pradžios???

petras

tiek jaunu vyru prie juros (tik nereikia neigaliam asmeniui uzsisklesti savyje) tark zodi nebijok paprasyti.ir tave su visu vezimu nunes iki vandens.neviena karta maciau ir pats padejau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS