Neįprastas reginys: Poilsio parke – batų medis | kl.lt

NEĮPRASTAS REGINYS: POILSIO PARKE – BATŲ MEDIS

Klaipėdiečius Poilsio parke, prie riedlentininkams ir riedutininkams skirtos aikštelės, jau kurį laiką pasitinka neįprastas reginys – ant aukšto stulpo ties stebėjimo kamera kybo kupeta sportbačių. Viešosios tvarkos skyrius reguliariai juos pašalina. Tačiau savotiškas batų medis netrukus vėl atnaujinamas.

„Tiksliai nepamenu, kada pirmą kartą – gal prieš kokius dvejus trejus metus nuiminėjome. Bet labai nesureikšminame. Čia toks labai mažas reikaliukas. Kai jau pradeda trukdyti kameros matymui, nuimame. Bet šiaip netrukdo“, – tikino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Batams nuimti tenka samdyti keltuvą. Tačiau tai daroma retai, ir todėl didelių problemų nekyla. Be to, įstatymai nedraudžia batų kabinti ant stulpų.

„Neturėtų taip būti. Bet visko gyvenimo taisyklėse neaptarsi“, – pastebėjo M.Poimanskis, paklaustas, kaip pats vertina virš riedlenčių parko kybančius batus.

Kas ir kodėl juos ten kabina, Viešosios tvarkos skyriaus vadovas neįsivaizduoja.

Tačiau vienas Klaipėdos riedlenčių entuziastų svarstė, kad tai gali būti čia pat parke važinėjantys jaunuoliai.

„Riedlentininkų batai labai greitai susidėvi. Ir dėvisi ne tiek apačia, kiek viršus. Kai atlieka triukus – ypač jei griūva apsaugomis ant kelių – labai nusibraižo batų viršus. Tuos nenaudojamus turbūt ir meta atsiminimui. Nes jų panaudoti jau nelabai gali, o iš apačios žiūrint – lyg ir gerai atrodo. Gal vienas užmetė, ir tada visi pradėjo“, – kalbėjo riedlenčių entuziastas.

Raišteliais suporuotų batų mėtymas ant laidų, elektros stulpų ar medžių – seniai pasitaikanti praktika visame pasaulyje. Batų mėtymas kai kuriose šalyse naudotas kaip naujo gyvenimo etapo simbolis – mokyklos baigimo ar būsimos santuokos.

Jungtinėse Valstijose batus mėtydavo ir nusikaltėlių grupuotės, žymėdamos savo teritoriją ar gedėdamos žuvusio sėbro.

Kartais medžiuose kybantys batai reiškia patyčias. Taip būdavo šaipomasi ir iš viešoje vietoje užmigusių girtų asmenų.

GALERIJA

  • Neįprastas reginys: Poilsio parke – batų medis
  • Neįprastas reginys: Poilsio parke – batų medis
Bernardo Šaknio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

parke

kelnių - kojinių medis

Reikia

šią vietą pervadinti.Čia ne Poilsio parkas, čia - Šiukšlynas šabakštyne. Nieko gražaus nėra. Karuselių neliko. Pušys apraišiotos virvagaliais, prikabinėta paketų..Tiek milijonų buvo sukišta bet net tvarkos nematyt kad palaikytų nei žmonėms kokios tikrai vertos ir geros pramogos prtaikytų.Ubagynas

jau metai

juokinga jau metai yra taip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS