Nelegalus čeburekų verslas pajūryje vis dar klesti: baudų pardavėjai nebijo | kl.lt

NELEGALUS ČEBUREKŲ VERSLAS PAJŪRYJE VIS DAR KLESTI: BAUDŲ PARDAVĖJAI NEBIJO

  • 7

Viena seniausių ir gal net sezoniškai pelningiausių profesijų Baltijos pakrantėje yra čeburekų pardavėjai. Tai – galvos skausmas gelbėtojams ir pareigūnams, kurie su nelegaliais prekiautojais vis dar kovoja kaip su vėju laukuose, praneša LNK.

Policija vis bando simbolinėmis, dažniausiai tik aštuonis eurus siekiančiomis, baudomis tramdyti nelegalius pardavėjus, tačiau tokių maisto nešėjų tai paprasčiausiai neveikia.

„Mes negaudom specialiai tų čeburekų pardavėjų. Taip, vienas kitas pasitaiko, ir, aišku, jis būna sutramdytas, atiduodam policijos pareigūnams, jie jam surašo protokolo pažeidimą, nubaudžia“, – sakė gelbėtojas.

Vienas pakalbintas čeburekų pardavėjas teigė, kad per pliažą praeiti nepastebėtam yra „sėkmės reikalas“. Jis sakė, kad turi nemažai kolegų, o per sezoną užsidirba pakankamai: net apie 2 tūkst. eurų per mėnesį, užtat kartais tenka bėgti nuo gelbėtojų. Baudų vaikinas teigė nebijąs: „Toks gyvenimas. Yra, kaip yra“. Ant pardavėjo, čeburekus pajūryje pardavinėja ne vienos įmonės darbininkai.

Gelbėtojas aiškino, kad jis puikiai žino pardavėjus, o ir pardavėjai jį pažįsta: „Sako, labas, Jonai. Sakau, jau aš tave perspėjau prieš dvi dienas, kad jau daugiau nebūtų. Eikit į savivaldybę, susitvarkykit visus leidimus, dokumentus. Tai galima legalizuoti, dirbkit legaliai – niekas jūsų negaudys. Man sunku pasakyt, kodėl jie to nedaro.“

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Didziausia naujiena

Kad vis dar yra valganciu ceburekus. Turbut tai isskirtinis kontingentas, susirenkantis Palangoje vasara

L

Bijai baudos — neik į prekybą.

Žemaitis

nelegali ekologinė rinkliava už auto tesiasi, atspėkit ar bus nubausti kalti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS