Nepriklausomybę Klaipėdos moksleiviai paminėjo masiniu šokiu | kl.lt

NEPRIKLAUSOMYBĘ KLAIPĖDOS MOKSLEIVIAI PAMINĖJO MASINIU ŠOKIU

Septintus metus iš eilės jaunieji uostamiesčio patriotai masiniu šokiu mokyklos kieme sutiko artėjančią Kovo 11-osios šventę. Daugiau nei pusė tūkstančio Klaipėdos „Gilijos“ pradinės mokyklos mokinukų šoko pagal Vido Bareikio dainą „Aš esu vėliava“.

Renginys pradėtas Marijono Mikutavičiaus daina „Aš tikrai myliu Lietuvą“, o paskui dainos „Aš esu vėliava“ žodžiai skambėjo „Gilijos“ mokyklos pradinukų lūpose.

Kartodama žodžius, mokyklos kieme šoko visa bendruomenė.

Šiai Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo šventei paminėti choreografiją kūrė ir šokio vaikus mokė šios mokyklos šokių vadovas Rolandas Stonys.

Pasak mokytojo, tai pirmieji metai, kai prie šokio prisijungė ir mokyklos administracija.

„Vaikai, jau mokėdami šokį, vis tiek brovėsi pas mane net ir per pertraukas, o per pamokas sakydavo, kad nori dar kartą pakartoti šokį, nors jį jau ir buvo puikiai išmokę. Noriu pasidžiaugti, kad šiais metais šokio mokėsi ne tik vaikai, bet ir administracija, kolegos taip pat ateidavo pasimokyti šokio judesių per pertraukas“, – kalbėjo R. Stonys.

Beje, užpernai Kovo 11-osios proga „Gilijos“ pradinukai taip pat šoko masinį šokį pagal tą pačią V. Bareikio dainą „Aš esu vėliava“, šiais metais, pasak mokytojo, patys vaikai pasirinko šią dainą.

Šiemet mokiniai neprivalėjo rankose laikyti vėliavėlių. Pasak R. Stonio, vaikams buvo suteikta saviraiškos laisvė ir pasipuošti trispalvėmis jie galėjo, kaip patys norėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

.. o kodėl

ne masiniu pagulėjimu ar pašokinėjimu gatvėje?:D)

A

Mokyklos fasadas prašo remonto...

Nesupratau

Kokia čia šokiai per Gavėnią? Visiškas amoralumas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS