Nereikalingus daiktus – į atliekų aikšteles | kl.lt

NEREIKALINGUS DAIKTUS – Į ATLIEKŲ AIKŠTELES

  • 0

Artėjant didžiausioms metų šventėms tradiciškai prasideda naujų daiktų ir dovanų pirkimo karštinė, o klaipėdiečių kiemai virsta  šiukšlynais. Seni nebereikalingi daiktai, naujų daiktų kartoninės pakuotės, deja, dažnai paliekami prie konteinerių. Kad tvarkos ir šventinės nuotaikos mieste būtų daugiau, klaipėdiečiai kviečiami nebeteršti savo kiemų ir nebereikalingus daiktus nemokamai atiduoti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles, kurios įrengtos Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Plieno g. 13, Klaipėdos mieste.

Į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles uostamiesčio gyventojai gali nuvežti ir palikti nebereikalingus baldus, buitinę techniką, padangas, statybinį laužą, buityje susidarančias  pavojingas ir kitas atliekas. Už atliekų priėmimą aikštelėse mokėti nereikia. Tuo tarpu užteršus kiemus papildomų išlaidų patiria konkretaus namo gyventojai arba visi klaipėdiečiai.

„Jei gyventojai nebenaudojamus daiktus tiesiog paliks prie konteinerių, gyvenamųjų namų administratoriams  teks patiems specialiai samdyti transportą ir darbo jėgą tokių netvarkingų konteinerių aikštelių sutvarkymui ir paliktų atliekų išvežimui, o visas patirtas išlaidas padalinti gyventojams“- aiškino Renata Chockevičienė, Klaipėdos miesto savivaldybės  aplinkosaugininkė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ragina visus  klaipėdiečius šventinių pirkinių piko metu užsukti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles  ir ten tvarkingai atsikratyti nereikalingais  daiktais. Visą gruodžio mėnesį kiekvienam klaipėdiečiui, atvežusiam atliekas  į šias aikšteles, Savivaldybės administracija padovanos po 2016 metų stalinį kalendorių.

Atliekų priėmimo aikštelės yra populiarios Skandinavijos šalyse ir daugelyje Vakarų Europos valstybių. Pasak aplinkosaugininkų, civilizuoti europiečiai jau kelis dešimtmečius  yra įpratę nebereikalingus daiktus patys nuvežti ir tvarkingai išrūšiuoti specialiai tam įrengtose vietose.   

Klaipėdoje tokios aikštelės veikia jau trečius metus. Jos taip pat vis labiau populiarėja.

„Dažniausiai žmonės atveža statybos ir remonto atliekas, baldus, padangas. O pastaruoju metu padaugėjo nebenaudojamos buitinės technikos – skalbimo mašimų, kompiuterių monitorių, televizorių. Taip pat panašu, kad žmonės išsivalo sandėliukus ir atveža pasenusių dažų, nebedėvimų rūbų“,-  pasakojo Ramunė Šlyžienė, Tilžės gatvėje esančios aikštelės vadybininkė.

Nuo gruodžio mėnesio Klaipėdos atliekų priėmimo aikštelėse keičiasi darbo laikas. Antradienį-penktadienį jos dirbs nuo 9 iki 18 valandos, šeštadienį – nuo 10 iki 14 valandos. Sekmadienis ir pirmadienis – nedarbo dienos. Daugiau informacijos ir aikštelių telefonus rasite internete www.kratc.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS