Neringa įsipareigojo mažinti vienkartinių plastikų vartojimą | kl.lt

NERINGA ĮSIPAREIGOJO MAŽINTI VIENKARTINIŲ PLASTIKŲ VARTOJIMĄ

  • 0

Neringos savivaldybėje ketvirtadienį pasirašytas susitarimas su Lietuvos buriuotojų sąjunga ir Kuršių nerijos nacionaliniu parku dėl vienkartinių plastikinių gaminių vartojimo mažinimo.

Kaip penktadienį pranešė savivaldybė, memorandumą pasirašė Neringos meras Darius Jasaitis, buriuotojų sąjungos generalinis sekretorius Arvydas Usnys ir nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

„Saugodami mus supančią aplinką, turime keisti savo vartojimo įpročius, nes vienkartiniai plastikiniai gaminiai patenka tiek į Kuršių marias, tiek į Baltijos jūrą ir ne visada pavyksta juos sėkmingai surinkti. Kai kurių įpročių ir net tradicijų keitimui prireiks ir savivaldybės tarybos sprendimų“, – pranešime cituojamas D. Jasaitis.

Laikas kiekvienam iš mūsų keisti vartojimo įpročius.

Memorandumo „NE plastiko bangai“ tikslas – sumažinti vienkartinių plastikinių gaminių vartojimą Neringoje bei neigiamą plastikinių gaminių poveikį į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytai Kuršių nerijos aplinkai.

A. Feser sako, kad itin jautrioje teritorijoje būtina ieškoti taršos mažinimo modelių.

„Laikas kiekvienam iš mūsų keisti vartojimo įpročius. Kuo daugiau mūsų prisijungs prie tokių iniciatyvų, tuo švaresnę aplinką kursime ateities kartoms“, – nacionalinio parko vadovė A. Feser.

Buriuotojų sąjungos vadovas A. Usnys tvirtina, kad kovą už ekologiją kaip vieną iš svarbiausių tikslų įvardija Pasaulinė buriavimo organizacija, o vieną iš pagrindinių spręstinų problemų – pasaulio vandenynų užterštumą plastiko gaminiais.

„Lietuvos buriuotojų sąjunga būdama šios bendruomenės atstovė solidarizuojasi su šiais tikslais ir palaiko bet kokią iniciatyvą, kuri yra nukreipta į aplinkos užterštumo plastiko gaminiais mažinimą. Šio memorandumo pasirašymą matome kaip vieną iš žingsnių, išsaugant natūralią gamtą“, – sako buriuotojų sąjungos vadovas A. Usnys.

Memorandumą pasirašiusios šalys įsipareigojo numatyti ir įgyvendinti priemones, skirtas mažinti vienkartinių plastikinių gaminių vartojimą ir plastiko atliekų susidarymą. Taip pat – vykdyti prevenciją ir švietėjišką darbą bei glaudžiai bendradarbiauti prisidedant prie vienkartinių plastikinių gaminių vartojimo mažinimo tokiose srityse kaip švietimas, renginių organizavimas, kurortinių paslaugų teikimas.

GALERIJA

  • Neringa įsipareigojo mažinti vienkartinių plastikų vartojimą
Neringos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS