Neringa švenčia 586-ąją savo ištakų sukaktį | kl.lt

NERINGA ŠVENČIA 586-ĄJĄ SAVO IŠTAKŲ SUKAKTĮ

Neringa švenčia 586-ąją sukaktį ir kviečia į gimtadienio puotą lapkričio 10-12 dienomis.

„Kviečiame atvykti į Neringos gimtadienio šventę ir kartu pasiimti draugus, artimuosius, gimines, vaikus. Gražiausio šalies kampelio sukaktį švęskime kartu. Sutiksime visus svetingai“, – kviečia Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis. 

Neringos gimtadienio šventė bus kupina šio krašto simbolių, galimybių geriau pažinti Kuršių neriją ir džiuginančių susitikimų.

Į atradimų kupiną kelionę visą lapkričio mėnesį kviečia leistis Kuršių nerijos pašto stočių maršrutas. Pirmąja šio maršruto stotimi lapkričio 9-ąją taps Preila, kurios bendruomenės namuose bus galima nusilipdyti vėtrungę.

Didžiojo šventinio savaitgalio penktadienį, lapkričio 10-ąją, stabtelėti kvies net keturi sustojimai Preiloje, Nidoje ir Juodkrantėje. Preilos bendruomenės namuose vėl vyks kūrybiniai užsiėmimai „Nulipdykime vėtrungę“ (nuo 13 iki 16 val.), o šios gyvenvietės bibliotekoje į Kuršių nerijos žvejo būtį kvies pažvelgti Vytauto Daraškevičiaus fotografijų paroda. V. Daraškevičius, kuriam praėjusiais metais buvo skirta Neringos savivaldybės mero premija, jau daugelį metų fotografuoja ir kaupia medžiagą apie Neringos gamtą, jos žmones, Kuršių nerijoje vykstančius renginius (parodos atidarymas – 16. 30 val). 

Lapkričio 10-ąją į eiseną su žibintais kviečia juodkrantiškiai – juk Neringos gimtadienis sutampa su šv. Martyno – orų pranašo diena (eisenos pradžia –  16. 30 val. nuo Juodkrantės darželio). Šią dieną į kūrybinį ebru meno užsiėmimą  bei filmo „Neringos veidas“ peržiūrą kviečia Neringos meno mokykla (pradžia – 17 val. bei 19 val.).

Tikroji Neringos gimtadienio diena, lapkričio 11-oji, prasidės nuo ekskursijos, kurios metu išgirsite Nidos istorijas (pradžia – 10.30 val.), o jas išklausius bus galima leistis Kuršių nerijos pašto stočių maršrutu – viena jo stotelių  – Nidos Vėtrungių gatvėje veikianti Gamtos mokykla, kur galėsite  susipažinti su jos aplinka, atpažinti ten augančius augalus, sukurti laužą be ugnies ar net pasidaryti asmenukę su simpatišku voru. Aktyviausių žaidėjų lauks prizai – užsukti į Gamtos mokyklą (nuo 10 iki 15 val.) vilioja Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.

Neringos gimtadienio dienos vidurdienį kurorto bendruomenė ir svečiai kviečiami į Nidos smuklę, kuri įsikurs aikštėje prie Neringos savivaldybės – čia patirsite tikrą neringiškių svetingumą ir panirsite į skonių jūrą.

Pakeliui į Nidos smuklę ar iš jos, būtinai užsukite į Nidos meno koloniją, kur vyks atvirų durų diena (nuo 13 iki 15 val.).

Gimtadienis – puiki proga pasidžiaugti savo pasiekimais. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje vyksiančio koncerto metu Nidos kultūros ir turizmo informacijos centrui „Agila“ bus įteikta Kultūros ministerijos premija. Ši premija centrui skiriama už kūrybingą, novatorišką veiklą, skatinančią kultūrinės raiškos įvairovę bei už profesionalaus meno kūrimą ir sklaidą. Šventiniame koncerte (pradžia – 17 val.) dalyvaus Neringos meno kolektyvai, atlikėja Jurga Šeduikytė.

Šventinėm nuotaikom įsisiūbavus, kurorto gyventojai ir svečiai bus kviečiami apsilankyti svečiuose pas smuklininką, kuris įsikurs kavinėje „Kuršis“ ar praleisti vakarą šokant Purvynės gatvėje įsikūrusiame restorane „Perlas“ (šventinė programa šiose vietose – nuo 19 val.).

Lapkričio 11-ąją Neringą su gimtadieniu sveikins ir Nidos švyturys, sužibsiantis istorine krikštolinių lęšių sistemos šviesa (nuo 19 iki 23 val.).

Lapkričio 12-ąją, sekmadienį, bus aukojamos šv. Mišios už Neringą ir jos žmones Nidos Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje (pradžia – 10 val.). Užsukti į svečius ir vėl kvies Gamtos mokykla (nuo 10 iki 15 val.). Nidos bendruomenės namuose vyks Vėjų teatro teatralizuotas koncertas vaikams „Apie žuvis, ausis ir mamą“ (pradžia – 15 val.).

Renginiai, skirti 586-ąjai Neringos ištakų sukakčiai vyks visą lapkričio mėnesį ir kvies į kūrybines dirbtuves ir edukacijas, parodas, ekskursijas ir žygius, 80/90 DISCO muzikos vakarą. Bus minima ir  Neringos švietimo 280-oji sukaktis.

Miesto istorijos ištakomis nuo praėjusių metų laikoma 1437 m. lapkričio 11-oji – Nidos smuklės mokesčių mokėjimo fakto paminėjimo istoriniuose šaltiniuose diena.

Neringos šventinių renginių programą rasite: https://www.kulturossala.lt/

GALERIJA

  • Neringa švenčia 586-ąją savo ištakų sukaktį
  • Neringa švenčia 586-ąją savo ištakų sukaktį
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aik aik

Benai varom i Nida! Ne sako Benas man žema stoveti eileje kol fikyivus vargšiukai NeringiŠkiai Skuodžia pro mane be eiles:)

O kur

Jakelaitis? Dar neatvažiavo šventės brangiai švęst?

GGG

Nu tai vėlek gers vadai, kol apsišlapins? Ypač vienas pagrindinis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS