Neringa taip pat uždraudė vienkartinius plastiko gaminius per savo renginius | kl.lt

NERINGA TAIP PAT UŽDRAUDĖ VIENKARTINIUS PLASTIKO GAMINIUS PER SAVO RENGINIUS

  • 4

Neringos savivaldybės taryba uždraudė per kurorte vyksiančius renginius naudoti vienkartinius plastiko gaminius.

Toks sprendimas priimtas šią savaitę. Renginių viešinimo priemonėse siūloma naudoti iniciatyvos „NE plastiko bangai“ logotipą.

Draudimas numatytas Renginių organizavimo Neringos savivaldybei priklausančiose ar valdytojo teise valdomose viešojo naudojimo teritorijose tvarkos apraše.

„Tokių priemonių imtis skatina praėjusiais metais birželio mėnesį pasirašytas memorandumas tarp Neringos savivaldybės, Lietuvos buriuotojų sąjungos ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos dėl vienkartinių plastikinių gaminių vartojimo mažinimo“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Memorandumo tikslas – sumažinti vienkartinių plastikinių gaminių vartojimą Neringoje bei neigiamą plastikinių gaminių poveikį į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytai Kuršių nerijos aplinkai.

Anot savivaldybės, didelė dalis kurorto verslininkų jau praėjusią vasarą atsisakė vienkartinių plastiko indų, įrankių, šiaudelių, kavos puodelių dangtelių. Lauko kavinėse ir terasose vienkartinio naudojimo bokalus ir plastikines stiklines keitė daugkartinio naudojimo depozitinės plastikinės stiklinės.

„Per pastaruosius metus Neringoje ne tik gerokai sumažėjo vienkartinio plastiko gaminių, bet ir augo bendruomenės žmonių, kurorto svečių sąmoningumas“, – sakė vicemeras Narūnas Lendraitis.

Sprendimą per šventes atsisakyti vienkartinių plastiko gaminių yra priėmusi Vilniaus miesto savivaldybė.

Nuo šių metų pradžios plastikinių indų ir įrankių per viešus renginius jau nenaudoja Panevėžys, Joniškio rajonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Henrikas

Kiek matau niekas nesuvokia esmes, kodel buvo pradeda naudoti plastmasiniai ar popieriniai podeliai renginiuose. Prigerus per masinius remginius is buteliu ar skardiniu labai buvo patogu uzvozti kitam per galva is ju. Taigi dar ir sukiu atsiranda. Is popieriniu gerti saugu, taip pat higieniska: Vienkartis on dad. Kazin ka protingoji valdzia turi pakeitimui. Turbut nieko: pirma drausti- galvoti po to.....

ALGIS

Visiškai teisingai , jeigu lankytojas gali užsimanyti atsigerti , reikia į rankinę įsimesti portatyvinį puodelį ir problemos kaip nebūta .

gyventoja

tai eidami į renginį neškitės savo porcelianinį puodelį ir krištolinę taurę tai surado išeitį tiek vienkartiniai tiek daugkartiniai vistiek plastmasiniai bus darbo benamiais rinkti ir pridavinėti čia paremsime benamius ką jis atėjčs į švente nešiosis tą plastmasės gabalą kur galės priduoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS