Neringa taps Lietuvos buriavimo centru | kl.lt

NERINGA TAPS LIETUVOS BURIAVIMO CENTRU

Dauguma šalies savivaldybių dažniausiai pasirašinėja sutartis su krepšininkais, o Neringos savivaldybė ieško kontaktų su buriuotojais.

Tikisi naujų iniciatyvų

Neringos savivaldybės taryba rengia priimti sprendimą pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos buriuotojų sąjunga.

Neringoje bus siekiama populiarinti buriavimą, ugdyti profesionalius buriavimo sportininkus. Bendradarbiaujant su Lietuvos buriuotojais akcentuojama ir Kuršių nerijos jūrinio paveldo svarba.

Įdomu tai, kad sutartyje planuojama akcentuoti ir Neringoje paskelbtą memorandumą „Ne plastiko bangai“. Jos tikslas siekti, kad Kuršių nerijoje neliktų plastiko taros.

Ši akcija dar 2019 m. kaip tik ir paskelbta Neringos savivaldybės, Lietuvos buriuotojų sąjungos ir Kuršių Nerijos nacionalinio parko iniciatyva. Pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos buriuotojų sąjunga Neringos savivaldybė tikisi ir naujų iniciatyvų. Įprasta, kad buriuotojai yra išsilavinę, pasaulio pamatę žmonės.

Šefuos buriavimo mokyklą

Suvieniję jėgas Neringos savivaldybė ir buriuotojai Kuršių nerijoje planuoja surengti nemažai įvairių buriavimo ir jūros kultūros renginių. Numatyta kurti ir bendrus projektus.

Lietuvos buriuotojai įsipareigos pristatinėti Kuršių neriją užsienio buriuotojams.

Kuršių nerijoje, kaip puikioje buriavimo arenoje, ateityje gali daugėti tarptautinio lygio buriavimo varžybų.

Numatyta, kad į Kuršių nerijos populiarinimą būtų įtraukta ir Nidoje esanti vaikų buriavimo mokykla. Buriuotojai žada organizuoti Neringos sporto mokyklos buriavimo meistriškumo ir praktikos pamokas jūroje, kartu su šia mokykla rengti varžybas.

Dėmesys jūriniam paveldui

Jau dabar Kuršių nerija yra mėgstama Lietuvos buriuotojų sąjungos narių susitikimų vieta. Vos ne kiekvienais metais čia vyksta buriuotojų sezono pristatymo renginiai.

Lietuvos buriuotojų sąjunga Neringoje žada rengti įvairias konferencijas, seminarus, mokymus, pramoginius renginius.

Svarbu ir tai, kad buriuotojai pagal galimybes žada prisidėti prie Kuršių nerijos jūrinės kultūros paveldo puoselėjimo ir sklaidos. Iki šiol Neringa labiau buvo atsisukusi veidu į Kuršių marias.

Numatyta, kad buriuotojai konsultuos Neringos savivaldybę, kaip plėtoti ir tobulinti buriavimo infrastruktūrą. Tai reiškia, kad Neringos savivaldybė turi vilčių ir norų tapti vienu iš Lietuvos buriavimo centrų, gal netgi pačia svarbiausia buriavimo vieta mūsų šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

> taip yra

O kaip kitaip? Kur tu Klaipėdoje pabūriuosi? Pramoninių laivų kanale? nebent Danėje ratą apsuksi.

Povilas

Per 30 metų per visą Neringą atsirado pontonai Nidos uoste iš Šventosios uosto ir WC konteineriai. Su aerodromu tiems benderiams sekasi geriau.

Taip yra

Neringa buriavime visais frontais lenkia Klaipėdą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS