Neringos svečiams – įvažiavimo lengvata | kl.lt

NERINGOS SVEČIAMS – ĮVAŽIAVIMO LENGVATA

  • 4

Šiandien minimos Pasaulinės turizmo dienos proga Neringos savivaldybės taryba patvirtino Vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į Neringą lengvatą.

Taryba priėmė sprendimą atleisti nuo vietinės rinkliavos mokesčio už įvažiavimą į Neringą asmenis, į kurortą vykstančius lengvaisiais automobiliais.

Vietinės rinkliavos mokestis nebus taikomas visiems, į Neringą įvažiuojantiems lengvaisiais automobiliais nuo rugsėjo 28-osios, penktadienio, 10 val. iki rugsėjo 29-osios, šeštadienio, 10 val.

Tikimasi, kad toks sprendimas atkreips dėmesį kurorte artėjantį savaitgalį vyksiančius renginius bei paskatins juose dalyvauti.

Rugsėjo 29-ąją, šeštadienį, vyks Nidos pusės maratono bėgimas, per devyniolika gyvavimo metų tapęs gražiu ir reikšmingu neringietiško rudens akcentu. Renginio dalyviai varžytis keliose distancijose – Nidos  pusės maratono bėgimo (21,098 km), YIT-5 km bėgimo bei  Europos bendradarbiavimo vaikų bėgimuose (2 ir 0,5 km). Renginio metu bus stabdomas/ribojamas eismas Nidos gyvenvietės gatvėse, kuriose drieksis bėgimo distancijos.

Koncertinę programą rugsėjo 29-ąją pristatys Klaipėdos choras „Aukuras“ (vadovas A. Vildžiūnas) bei Rokas ir Sonata Zubovai (18.00 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“).

Baltijos jūros pakrantėje ties Nida vyks „Žvejo tribūnos“ organizuojamos naktinės jūrinės žūklės varžybos „Neringos taurė“. Rugsėjo 29-osios, šeštadienio vakarą, prasidėjusios varžybos  tęsis iki kitos dienos ryto. Apdovanojimai bus teikiami daugiausia pagavusiems laimikių bei pagavusiam didžiausią žuvį. Šios varžybos yra antrasis Lietuvos jūrinės žūklės nuo kranto čempionato etapas.

Rugsėjo 30-ąją, sekmadienį, Juodkrantės futbolo aikštėje vyks Šeimų futbolo šventė (nuo 12 iki 16 val.). Šeimų lauks futbolo turnyras bei estafetės, įvairūs konkursai ir viktorinos. Neringos sporto mokykla į šventę kviečia registruotis iš anksto telefonu 8 65751972 arba el. paštu info@nsportmok.lt.

Neringos savivaldybė primena, kad nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą yra atleidžiami asmenys, vykstantys tik su elektra varomomis transporto priemonėmis, pateikę transporto priemonės  registracijos liudijimą. Taip pat neįgalieji, turintys 0-25 % darbingumą su juos lydinčiais asmenimis, pateikę atitinkamą pažymėjimą ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Koktu

Skaityti

Koste

Netiesa. Elektroninis bilietas buvo nuskaiciuotas siandien 21 val. pravaziavus pro pinigu surinkimo punkta...

Anonimas

Pasityciojimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS