Nidoje už beveik 0,5 mln. eurų tvarkomas dviračių takas | kl.lt

NIDOJE UŽ BEVEIK 0,5 MLN. EURŲ TVARKOMAS DVIRAČIŲ TAKAS

  • 5

Nidoje už kiek daugiau nei 450 tūkst. eurų rekonstruojamas palei jūrą nusidriekęs beveik dviejų kilometrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas.

„Tvarkomas 1,7 kilometro ilgio takas, kuris prasideda ties Nidos pietiniu paplūdimiu ir baigiasi už centrinio paplūdimio – ties netoliese esančio viešbučio teritorija“, – BNS sakė Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Anot jos, tako rekonstrukciją atlieka įmonė „Vvarff“, su kuria sutartis pasirašyta birželio pabaigoje.

„Rangos darbai prasidėjo liepos viduryje. Jų metu bus atnaujinta esama asfalto danga, įgyvendintos saugumo priemonės – kelio ženklų pastatymas, įspėjamųjų paviršių regos negalią turintiems žmonės įrengimas. Tako rekonstrukcijos projektas parengtas taip, kad laisvai bei saugiai galėtų judėti ir žmonės su negalia“, – aiškino S. Vaišvilaitė.

„Tako sutvarkymas numatytas Neringos savivaldybės darnaus judumo strateginiame plane. Sutvarkytas takas bus integruotas į esamą dviračių takų tinklą“, – pridūrė ji.

Dviračių ir pėsčiųjų tako tvarkymo darbų vertė – 457,3 tūkst. eurų. Darbai finansuojami Europos Sąjungos projekto „Dviračių ir pėsčiųjų takų rekonstrukcija Neringoje“ ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

ES projekto lėšos sudaro apie 174 tūkst. eurų, iš jų per 114 tūkst. eurų – ES lėšos, 39,5 tūkst. eurų – valstybės biudžeto lėšos, o 20,2 tūkst. eurų – Neringos savivaldybės biudžeto lėšos. Likusi suma – Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

Darbai įgyvendinami dviem etapais, juos planuojama užbaigti iki metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alis...

būtinai reikia tvarkytis sezono metu?... aūū, valdininkėliai...

Alis...

manau, kad geriau reikia tvarkyti susidėvėjusias dviračio tako atkarpas nuo Pervalkos iki Smiltynės...

Alis...

aaa... turbūt, nudistai išsireikalavo... juk ten beveik niekas nevaikštinėja?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS