Nidos pašto pastate bus įrengti apartamentai, komercinės patalpos | kl.lt

NIDOS PAŠTO PASTATE BUS ĮRENGTI APARTAMENTAI, KOMERCINĖS PATALPOS

  • 6

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija skelbia pritarusi pastato, kuriame veikia Nidos paštas, rekonstrukcijai – ateityje čia bus įrengti apartamentai bei komercinės patalpos.

„Anksčiau didelėse patalpose veikė paštas, dabar persikėlė į mažesnes. Pastate yra ir pašto, ir nuomojamų patalpų“, – BNS sakė KNNP vadovė Aušra Feser.

Kaip skelbia direkcija, statinys pastatytas dar 1974 metais, tarp Taikos ir Kopų gatvių, šalia Nidos Šv. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios. Jis liko nepakitęs iki šių dienų. 

Žadama, kad po rekonstrukcijos pastatas savo forma, tūriu, medžiagiškumu suformuos Nidos gyvenvietės savitumą, atspindės svarbiausius teritorijos architektūros ypatumus.

Architektų bendrovės „A405“ komanda siekia atspindėti šiuolaikines architektūros tendencijas bei projektuojamo pastato pritaikymą prie istorinio konteksto. Esamas pastatas rekonstruojamas, atsižvelgiant į gyvenvietės istorinę, ikonografinę medžiagą, formuojant būdingą Kuršių nerijai pastato siluetą bei fasadų plastiką.

Anot KNNP, fasado puošmena – bareljefas „Pašto karieta“. Šio metalo plastikos darbo autorius Lietuvos tautodailininkas, vienas iš žinomiausių šių laikų Neringos menininkų – Eduardas Jonušas siekė priminti pašto kelio istoriją. Arkliais traukiamą karietą vaizduojantis bareljefas primena XVII–XIX amžiaus pirmos pusės europinės reikšmės pašto kelią, ėjusį per Kuršių neriją ir sujungusį Vakarų Europą, Vidurio Europą ir Pabaltijį. Bareljefas bus išsaugomas.

Rekonstruojamo pastato pirmame aukšte suprojektuotos prekybinės patalpos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pilietis

nėra kuo džiaugtis,nes naikinamos pašto paslaugos reikalingos žmonėms,o koks bus pastato vaizdas net nerodoma,nesvarstomi projektai architektų tarybose formalus viešumas ir jokių variantų ,kas parenka ir derina architektūros sprendimus?atrodo,kad nekompetetingi tarnautojai,ar tie išdidinti juodi,pilki namai nebus vėl griaunami ?architektūros kokybe niekas nesirūpina ,o kvadratūra rūpinasi daug ministrų ir instancijų?

> anonimui

man irgi atrodo kad ten įsisuko tipografas :)

Anonimas

Ar Neringoj yra architektas?Ar šiais laikais nebereikia derinti ką ir kokį namą statysi vietoj nugriauto ? Baisu , kai vietoj tai gyvenvietei būdingos architektūros statinio atsiranda baisiniai juodi gargarai - nei į namą nei į daržinę panašūs Neliko nei Preilos nei Pervalkos, Nidoj ir Juodkrantėj tas pats Atrodo kad visi projektai pagal užsakovų - invazinių norus ,kuriems vienas ir tas pats O turėtų būti tvirta šeimininko ranka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS