Nuo rugsėjo – lengvata uostamiesčio pradinukams | kl.lt

NUO RUGSĖJO – LENGVATA UOSTAMIESČIO PRADINUKAMS

Nuo naujų mokslo metų uostamiesčio 1–4 klasių mokiniai viešuoju transportu devynis mėnesius galės naudotis už itin mažą kainą. Tam pagaliau pritarė miesto taryba.

Nuo artėjančios rugsėjo 1-osios atsiras tik 10 eurų kainuosiantis devynių mėnesių trukmės (mokslo metų laikotarpiu) elektroninis autobusų bilietas, skirtas pradinukams.

Šiuo metu mėnesinis darbo dienų bilietas mokiniams, perkant internetu kainuoja 3,9 euro, metinis – 39 eurus, galiojantis ir savaitgaliais bei švenčių dienomis atitinkamai 5,1 ir 51 eurą.

Politikai sutiko, kad nuo naujų mokslo metų atsirastų Klaipėdos mieste esančių mokyklų 1–4 klasių mokiniams skirtas ir rugsėjo 1 – gegužės 31 d. galiosiantis darbo dienų bilietas.

Teigiama, kad taip mokiniai finansiškai bus skatinami dažniau naudotis viešuoju transportu ir taupyti tėvelių laiką, gaištamą automobilių spūstyse.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" duomenimis, šiuo metu autobusais važinėja tik apie 7 proc. uostamiesčio pradinukų – 545 vaikai.

Viliamasi, kad patvirtinus sprendimo projektą dar maždaug ketvirtadalis pradinukų įsigis naujos rūšies bilietą.

Tokioms kompensacijoms iš miesto biudžeto prireiks apie 194 tūkst. eurų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

lukas

lai nesigadina vaikai to gyvenimo su tais autobusais.

VBSS

Geras reikalingas sprendimas, nors mes busimi penktokai autobusais naudojames kiekvieną dieną ir matome tikrai labai mažai pradinuku,tačiau kompensacijoms numatoma suma straipsnyje labai abejotina.Ir tai vargingas mūsų biudžetas.

mama

O kaip kiti vaikai? Jiems jau nereikia jokių nuolaidų? Ar manote kad tėvai pradeda daugiau uždirbti kai vaikas pereina į 5 klasę? Nebent čia labai gerai apskaičiuota....Pradinukų ir taip ne daug važiuoja autobusaias, didelių išlaidų savivaldybė nepatirs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS