Nuo užpuolimų saugos šviesa? | kl.lt

NUO UŽPUOLIMŲ SAUGOS ŠVIESA?

Klaipėdiečiai sulaukė apšvietimo pietinės miesto dalies Šturmanų gatvėje. Šioje vietoje neretai nutinka įvairių nelaimių, todėl šviesa įbaugintiems žmonėms čia buvo verkiant reikalinga.

Gyventojų ir miesto tarybos nario Sauliaus Liekio prašymu Šturmanų gatvėje prie 28, 30, 32 ir 34 daugiabučių namų nuo šiol bus šviesiau.

Darbus atlikusios įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas aiškino, kad pakabinti kelias lempas buvo planuojama dar rudenį.

"Neapšviestoje gatvėje kol kas nenumatyta jokia rekonstrukcija, todėl gavome prašymą laikinai ant betoninių elektros stulpų užkabinti šviestuvus. Kai suderinome šiuos darbus su dujų ir elektros skirstymo bendrove "Energijos skirstymo operatorius" ir gavome jų leidimą, tai ir padarėme", – sakė D.Aleksandrovas.

Kol kas daugiau apšvietimo darbų vadinamajame Žvejybos uosto rajone nenumatyta.

"Gyventojų pageidavimai įtraukiami į daugiabučių namų kiemų apšvietimo programą per Klaipėdos savivaldybę ir, kiek žinau, savivaldybė šiemet skelbs konkursą kiemų plėtros ir atnaujinimo projektams įgyvendinti. Į juos patenka ir apšvietimas", – sakė pašnekovas.

Iki šių metų pabaigos kiemų infrastruktūrai gerinti numatoma investuoti apie 2 milijonus eurų. Minėtai programai skiriamos lėšos, kurias seniau savivaldybė mokėdavo už kiemų priežiūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tomas

Apšvietimą gerins senamiestyje o miegamuosiuose rajonuose daugiausiai užpuolami žmonės tamsiu paros metu.Kur logika.

omas

naujoje gatvelėje prie Purienos darželio jau vienas šviestuvas užsilenkė,kokybė.

Rami

O Laivų skersgatvyje perdaug apšvietimo stulpų. Šviečia naktį pro langus net per žaliuzes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS