Nuomininkai Klaipėdoje tampa savivaldybės būstų šeimininkais | kl.lt

NUOMININKAI KLAIPĖDOJE TAMPA SAVIVALDYBĖS BŪSTŲ ŠEIMININKAIS

Parduodamų miestui priklausančių būstų sąraše – pokyčiai. Praėjusiais metais keliais šimtais tūkstančių eurų miesto kišenę papildė daugiau nei 40 parduotų būstų. Už miestui priklausiusį nekilnojamąjį turtą gauti pinigai bus naudojami socialinio būsto plėtrai.

Metų pradžioje, kaip įprasta, tikslinamas parduodamų savivaldybei nuosavybės teise priklausančių būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašas.

"Kai ką pardavėme, kai kur keitėsi būsto nuomos sąlygos, atsirado naujų būstų, kiti iš sąrašo išbraukiami", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Savivaldybės būstų. Teigiama, kad per 2019 m. nuomininkams buvo parduoti 27 savivaldybės būstai, o viešuosiuose aukcionuose – 15 netinkamų naudoti pagal tiesioginę paskirtį savivaldybės būstų.

Už šias patalpas uostamiesčio savivaldybė iš viso uždirbo daugiau nei 648 tūkst. eurų. Šiuos pinigus numatoma panaudoti Klaipėdos socialinio būsto plėtrai.

Minėtas sąrašas tikslinamas ir dėl keleto kitų pakeitimų.

Vykdant Klaipėdos miesto tarybos sprendimus, keitėsi kelių nuomininkų būstų nuomos sąlygos – trys būstai įrašyti į sąrašą, o aštuoni iš jo išbraukti.

Į sąrašą įrašomas ir vienas būstas, nupirktas grįžusiems į Lietuvą reabilituotiems politiniams kaliniams bei tremtiniams, taip pat į sąrašą įtraukiama ir viena savivaldybės būstui priklausanti bendrosios dalinės nuosavybės dalis, neįrengta pastogė. Patikslinus vieno būsto kadastrinius matavimus, koreguotas būsto plotas.

Iš koreguojamo sąrašo numatoma išbraukti aštuonis būstus Karlskronos g. 3 ir šešis būstus Irklų g. 5.

E.Simokaitis sakė, kad šie būstai yra naujai pastatytuose socialinio būsto daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose.

Pagal kiek anksčiau priimtą miesto tarybos sprendimą, minėti būstai nebus parduodami.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Yra tokiu kurie

turi nuosavus butus juos paleidę nuomai,o gyvena savivaldybės būstuose,

Ane

,,Netinkamų naudoti pagal tiesioginę paskirtį'', bet kainos užkeltos, kaip tinkamų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS