Nuomos kainos muša rekordus | kl.lt

NUOMOS KAINOS MUŠA REKORDUS

Klaipėdoje būstą norintiems išsinuomoti žmonėms – lengvas šokas. Nenaujas, vieno kambario butas senos statybos name pietinėje miesto pusėje mėnesiui gali atsieiti iki 300 eurų, o centrinėje dalyje – ir dvigubai daugiau.

Buto paieškos vidutinį lietuvišką atlyginimą gaunantiems žmonėms gali ne juokais apkarsti.

Taip atsitiko mokslus uostamiestyje baigusiai ir gyventi čia pasilikusiai Monikai (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – I.L.).

Jauna moteris puolė į neviltį, sužinojusi, kiek jai kainuos gyvenimas nuomojamame būste Klaipėdoje.

"Panaršiusi internete, būstų nuomos ir pardavimo svetainėse radau porą patrauklių variantų, tačiau, nuvažiavus jų apžiūrėti ir sužinojus kainą, man "atšoko fantazija". Labiausiai pribloškė vieno kambario butas sovietiniame daugiabutyje, Taikos prospekto pabaigoje. Žiūrėti nėra į ką, o remonto reikalaujančio buto šeimininkas paprašė 280 eurų mėnesiui ir dar nemenko depozito – trijų mėnesių nuomos mokesčio. Iš pradžių net sudvejojau, gal žmogus juokauja. Pasirodo, kad ne", – stebėjosi pašnekovė.

Nuolat augančios nuomos kainos gąsdina nuosavo buto įsigyti neįstengiančius gyventojus.

Prieš kelerius metus buvo įmanoma vieno kambario butą miesto centre išsinuomoti iki 200 eurų mėnesiui, o dabar tai – misija neįmanoma.

Viena klaipėdiečių pora už dviejų kambarių butą Herkaus Manto gatvėje naujos statybos name moka 500 eurų per mėnesį, o sutuoktiniai, nuomojantys būstą Dragūnų kvartale, – 450 eurų.

Reikia nepamiršti, kad brangi ne tik nuoma, bet nepigūs ir komunaliniai mokesčiai, ypač – šildymas.

Nenuostabu, kad net ir didesnes pajamas gaunantys žmonės Klaipėdoje ne visada išgali nuomotis remonto nereikalaujančio gyvenamojo ploto. Todėl dalis jų išsikelia į rajoną – Gargždus ar Kretingą.

Anot nekilnojamojo turto ekspertų, pernai nuomos kainos Klaipėdoje išaugo trečdaliu, o šiais metais jos dar šoktelėjo.

Nuomos kainos tendencingai padidėja rugpjūtį ir rugsėjį, kai į Klaipėdą sugužėję ir bendrabučių negavę studentai ima ieškoti gyvenamosios vietos.

Planuojantiems nuomotis ir siekiantiems sutaupyti žmonėms, kurie kol kas dar turi kur laikinai gyventi, vertėtų palaukti žiemos sezono.

Tuomet gyvenamojo turto nuomos kainos paprastai krinta dėl didesnių komunalinių mokesčių.

Brangiausiai moka miesto centre ir senamiestyje gyvenantys nuomininkai – mažiausiai 300 eurų.

Norintieji gyventi moderniai įrengtame bute pinigines paplonins dar labiau. Šiuolaikiškai įrengto dviejų arba trijų kambarių buto nuoma centre ar senamiestyje gali siekti ir 600–800 eurų.

Augant gyvenamojo ploto nuomos kainoms, gyventojai paprastai vis dažniau kreipiasi į bankus dėl paskolos nuosavam būstui įsigyti.

Jau seniai pastebima, kad mėnesio įmoka bankui gali būti mažesnė už šiuo metu rinkoje vyraujančias būsto nuomos kainas.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Juokdariai

Patnka man idiotai siulantys dar labiau apmokestinti nuomjama nt, tikedamiesi pakenkti nuomotojui, nesuvokdami kad nuimininkas besinuomojantis busta, tuos mokescius ir susimoka.

Anonimui

O kur tas saliamonas sėdi, kuris nustato, kad kainos adekvačios arba neadekvačios ? Jei atsakysi, galėsi į Nobelio premiją pretenduoti. :)

Anonimas

to klp.. daug graziu istoriju prirasei.. bet faktas lieka faktu staripsnyje nurodytos nuomos uz busta kainos neadekvacios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS