Pajūryje nugriaudėjo baikerių festivalis | kl.lt

PAJŪRYJE NUGRIAUDĖJO BAIKERIŲ FESTIVALIS

Keturias dienas ir tris naktis Šventojoje griaudėjo motociklai. Keli tūkstančiai plieninių žirgų aistruolių suplūdo į tarptautinį baikerių paplūdimio ir muzikos festivalį „Beach Bike Fest“.

Toks motociklininkų suvažiavimas Šventojoje organizuotas trečią kartą. Festivalyje buvo laukiami ne tik plieninių žirgų aistruoliai, bet ir vietos gyventojai, poilsiautojai.

Programa buvo įvairi, o visi renginiai nemokami. Vyko įvairios baikerių varžybos, motociklų paroda, koncertai, mugė, veikė menų dirbtuvės.

Motociklininkai varžėsi ne tik tinklinio, futbolo aikštelėse, bet ir vikingų kirvio mėtymo, padangų deginimo rungtyse. Jėgas išbandė galiūnų, baidarių varžybose.

Taip pat rinktas vyriausiasis ir jauniausias baikeris. Įvertintas ilgiausios barzdos, įspūdingiausios tatuiruotės savininkas. Baikeriai surengė ir griausmingą paradą ne tik Šventojoje, bet ir Palangoje.

Per keturias dienas festivalio scenoje pasirodė per 20 įvairių atlikėjų ir grupių ne tik iš Lietuvos, bet ir Suomijos. Tarp jų Eglė Jakštytė, grupės „Studija“, „Baltasis kiras“, Kęstutis Jablonskis.

Festivalį vainikavo klaipėdiečių rokerių grupė „Royce“. Jie pristatė naujojo albumo „Mano America“ programą. Festivalio dalyviai audringai pasitiko klaipėdiečius. Kartu dainavo jau hitais tapusias grupės dainas, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas jų koncertas.

Tarptautinis baikerių paplūdimio ir muzikos festivalis „Beach Bike Fest“ surengtas trečią kartą. Jį organizuoja Palangos motociklininkų „Saulės“ klubas ir kurorto savivaldybė.

Dalyvauti festivalyje buvo užsiregistravę apie 2 tūkst. motociklininkų, bet jų sulaukta daugiau. Baikeriai atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir Suomijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos.

„Festivalis išaugęs tris kartus, lyginant su pirmaisiais metais. Išsiplėtė ir mugė, ir muzikinė programa, išaugo dalyvių skaičius. Renginys jau turi savo vardą“, – tvirtino Festivalio koordinatorė Aida Pociuvienė.

Tarptautinis baikerių paplūdimio ir muzikos festivalis „Beach Bike Fest“ pažymi vasaros sezono pradžią Šventojoje. Jo renginiuose laukiami visi.

„Ir merginos, avinčios aukštakulniais, ir gotai. Publika labai įvairi ir visi draugiškai sutariam. Griauname stereotipą, kad savaitgaliais baikeriai suvažiuoja, geria alų, vartoja narkotikus ir mušasi. Dieną mes smagiai leidžiame laiką, pramogaujame, o vakare klausomės geros muzikos“, – pasakojo koordinatorė.

A.Pociuvienė pasakojo, kad šis baikerių festivalis iš kitų panašių renginių išsiskiria tuo, kad yra nemokamas.

„Visos pramogos apmokestintos geros valia. Jei kas gali, gali kažkiek skirti lėšų. Visiškai laisvė, kuri būdinga baikeriams. Tai ir puoselėjame“, – pabrėžė koordinatorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

wrong

Ketvirtadienio vakarą publikos susidomėjusios muzikine programa praktiškai nebuvo, nors tą vakarą grojo pora grupių iš Suomijos, ir visai nebloga grupė iš Kauno. Per finalinį pasirodymą didžiulė erdvė buvo tuščia. Suskaičiavau gal iki 10 žmonių, čia su priedu. Labai liūdna ir gaila svečių iš kamyninės valstybės, vis dėl to sugrojo puikiai, tačiau mūsų tautinei publikai labiau reikia tų pačių nuvalkiotų šlagerių...

tam "šlykštus teroras"

Tokios baikerių šventės,motociklų paroda būna vieną kartą metuose,tai nėra ko bambėti.Jei esate nusenęs,nereikia švenčių,pramogų sėdėkite namuose užsidaręs langus.Teroras yra iš av tokių žmonių kaip jūs,kurie nori kapų tylumos,kad tik niekas niekur nevyktų.

ŠLYKŠTUS TERORAS

Palangoje vaikštant parke, tylos nebėra. Kiekvieną vakarą nuo 22 iki po 23 val po miestą siautėja grupelė bepročių - tai pristabdydami, tai pagreitindami važiavimą - triukšmas girdėti labiausiai nutolusiame parko gale; užmirška vakarinę tylą Palangoje. Kas tada dedasi mieste? AR YRA PALANGOJE MERAS? AR YRA PALANGOJE POLICIJA? Turbūt, kad ne. Tas baikerizmas - tai gilus psichinis EGZHIBICIONIZMO SUTRIKIMAS. Juk jie netriukšamuja kokiame nors poligone. Jiems reikia AUKŲ - TERORO AUKŲ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS