Pajūryje – poilsiautojų antplūdis: ilgąjį savaitgalį laukiama žmonių gausos | kl.lt

PAJŪRYJE – POILSIAUTOJŲ ANTPLŪDIS: ILGĄJĮ SAVAITGALĮ LAUKIAMA ŽMONIŲ GAUSOS

Ilgąjį savaitgalį pajūrio kurortuose laukiama žmonių gausos. Apgyvendinimo paslaugų sektoriaus užimtumas siekia kone 100 proc. Kai kur bus taikomos jau aukštesnės – vasaros kainos.

Artimiausiomis dienomis pajūryje bus ankšta. Palangoje ir Neringoje Valstybės dienos savaitgalį laukiama daugybės poilsiautojų.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė patvirtino, kad jaučiamas didelis žmonių susidomėjimas galimybe šventinį savaitgalį praleisti pajūryje.

"Užimtumas tikrai yra didelis – šiuo metu siekia nuo 90 iki 100 proc. Tikrai laukiame didelio svečių srauto", – situaciją apibendrino I.Valaitienė.

Vietų nakvynei sunku rasti jau nuo penktadienio, tačiau daugiausia svečių Palangoje laukiama šeštadienį.

Anot I.Valaitienės, dauguma verslininkų po Joninių dar nepakėlė kainų iki vadinamųjų vasaros.

"Darbo dienomis dar nejaučiame vasaros sezono užimtumo. Turbūt todėl kainų dar nepadidino kiti viešbučiai", – aiškino Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

Tiesa, ši tendencija ilgąjį savaitgalį negalioja. Už nakvynę kurorte šiomis dienomis jau teks mokėti daugiau nei birželį – kainos siekia ir 100 eurų už naktį.

I.Valaitienės teigimu, šį savaitgalį nakvynė Palangoje, trijų žvaigždučių viešbutyje, dviviečiame kambaryje, kainuoja vidutiniškai 85–100 eurų. Į kainą įtraukti pusryčiai.

Apsistoti nakčiai keturiomis žvaigždutėmis arba keturių žvaigždučių su pliuso ženklu pažymėto viešbučio dviviečiame kambaryje šį savaitgalį kainuoja 100–130 eurų. Į kainą įtraukti pusryčiai ir kai kurios kitos viešbučio paslaugos.

"Šio savaitgalio kainos – tikrai vasaros kainos. Darbo dienomis tiek prieš šį savaitgalį, tiek po jo kainos tikrai mažesnės", – paaiškino pašnekovė.

Nors anksčiau aukštomis kainomis garsėjo Neringa, tačiau bent jau šį savaitgalį šis kraštas vis dėlto nusileidžia Palangai.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktoriaus pavaduotoja Angelina Stabingienė sakė, kad dalis Neringos viešbučių jau visiškai užpildyti, tačiau kai kur vietų vis dėlto yra.

Nakvynės kaina šio kurorto viešbučiuose dar esančiose laisvose vietose dviem asmenims svyruoja apie 60–95 eurus.

"Taip pat žinome, kad privačiame sektoriuje yra laisvų vietų, pavyzdžiui, nakvynės ir pusryčių apgyvendinimo tipo kambarys dviem kainuoja 65–80 eurų", – dėstė A.Stabingienė.

Buto nuomos kaina kurorte svyruoja apie 80–120 eurų, o vasarnamio – 250 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TO Poetas

Jie net prezervatyvų nedėvi,( nes namadinga), ką kalbėti apie kaukes :)

va

buduliai plūsta, bus visko , tikėkimės Vilniškai koronos neatveš :)

Cha cha...

Vėjus rašinėjat! Gyvenu Palangoje ir jokios apgulties nematau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS