Palangoje įsigalioja dviejų eurų „pagalvės“ mokestis | kl.lt

PALANGOJE ĮSIGALIOJA DVIEJŲ EURŲ „PAGALVĖS“ MOKESTIS

  • 19

Palangoje pirmadienį įsigalioja dviejų eurų vadinamasis „pagalvės“ mokestis.

Iki šiol šis mokestis siekė vieną eurą. Birželio 27 dieną mokesčio dydis padidintas kurorto valdančiųjų konservatorių iniciatyva.

Opozicijos atstovai teigė, kad sprendimas priimtas skubotai. Jie siūlė didesnę rinkliavą įvesti nuo kitų metų sausio.

Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus praėjusiame tarybos posėdyje akcentavo, kad tai nėra mokestis, o rinkliava ir teigė, kad nebalsuoti už šį sprendimą „reiškia būti miesto kenkėju“.

Nuo rinkliavos atleidžiami ligoniai, kuriems medicininės reabilitacijos paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, bei vaikai iki 18 metų.

Dviejų eurų dydžio vietinė rinkliava už naudojimąsi viešąja infrastruktūra anksčiau buvo nustatyta Birštono savivaldybėje.

Nuo kitų metų rinkliavą iki dviejų eurų didinti neseniai nusprendė ir Druskininkų savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

V

Už ką jie ima tą mokestį? Už tualetus su skylėmis, gėda turėtų būti, siaubas akmens amžius. Už šaligatvius nuo tarybinių laikų visus išlūžusius, jau bet kokiam Lietuvos miestelyje jie seniai trinkelėmis iškloti. Per Šv. Velykas atvykome į Palangą , žmonių pilnas miestas , geras oras, eina visi prie jūros, bet tualetai visi užrakinti, žmonės blaškosi, nėra kur nueiti, bet jie pagalvės mokestį skaičiuoja, kažkoks pasityčiojimas. Čia gal tie pinigai ne ten nueina kur reikia, reika vadovus miesto keisti, kad nesugeba tvarkytis, arba tvarko savo reikalus, o ne miesto.

Meras

Sakė čia nemokestis,o rinkliava. Tai kodėl savininkas namo turi prašyt iš gyventojų po 2 €,jei rinkliava,tai turi poilsiautojai patys kažkur mesti po 2 € prie Basanavičiaus gatvės,o kitas gal ir daugiau įmes. Arba meras sakydavo visada už įvažiavima į Palangą reiks mokėt ,tada nuims tą pagalvės.Nes dabar tikrai teršia orą,ryte atvažiuoja šimtai mašinų,vakare atgal kaunas, Vilnius. Už nieką 2€

"Anonimui"

Kurortinis mokestis mokamas ir Europos kurorto viešbučiuose, gerbiamas pone
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS