Palangoje vyksta 20-oji tradicinė Stintų šventė | kl.lt

PALANGOJE VYKSTA 20-OJI TRADICINĖ STINTŲ ŠVENTĖ

  • 11

Palangoje šį savaitgalį vyksta 20-oji tradicinė Stintų šventė.

Kaip pranešė Palangos savivaldybė, žvejiškas festivalis kurorte tęsiasi tris dienas nuo penktadienio, tačiau daugiausiai pramogų svečiams kurortas siūlo pagrindinę šventės dieną – šeštadienį.

J. Basanavičiaus gatvėje šventės metu kepamos stintos, o Vytauto gatvėje išsirikiavo tautodailininkų ir kulinarinio paveldo meistrų kermošius. Jame galima įsigyti gintarinių, metalinių, molinių, medinių, megztų, meduolinių ir kitokių stintų bei geriausių Lietuvos Tautodailės dirbinių ir kulinarinio paveldo gardumynų.

J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrę pajūrio žvejai, kurorto restoranų bei kavinių šefai svečiams siūlys šviežios, iškeptos, išrūkytos, vytintos stintos, žuvienės ir kitų žuvų patiekalus.

Kaip ir kasmet, norintieji galės dalyvauti Stintų meškeriojimo varžybose, jėgas išbandyti tradicinėse žvejiškose rungtyse. Norintieji parašyti savo linkėjimus bus laukiami Vytauto gatvėje, kur įsikurs tautodailininko Lino Žulkaus pagaminta Didžioji stinta.

Šeštadienio pavakarę vyks teatralizuotos Didžiosios stintos palydos ir jos sudeginimo misterija „Jūros dvasia“ kartu su fakyrais pajūryje, ties Palangos tiltu.

Šventės metu vyks ir barbekiu žuvies čempionatas. Stintų šventėje bus siekiama Lietuvos rekordo – bus gaminama didžiausia šalyje paelja su žuvimi ir jūrų gėrybėmis.

Užfiksavus rekordą, visi norintys Stintų šventės svečiai bus kviečiami paragauti patiekalo, o kartu ir prisidėti aukomis prie pagalbos Ukrainai. Surinktos lėšos bus skirtos Palangos miestui partneriui Ukrainoje – Bučai paremti.

Palangoje šeštadienį tradiciškai vyks sveikuolių maudynės. Priklausomai nuo oro sąlygų, žadama, kad į šaltas Baltijos bangas šoks rekordinis skaičius žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

:)))

beretnykai vel pyksta, matyt pinigu neturi...

Ona

Pusę kg už 3,5€ nusipirkau norfoj,išsikepiau,pusę iš jų marinavau - stintų šventė namie,nei važiuot,nei grūstis minioje.

blet

tai ar skanus tas Pangonio švinas su gyvsidabriu? sakot net 5 eurus už vnt mokat? tai reiškias tikrai skanus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS