„Gintarinės grundalinės“ – taip šeštadienį didžiausiame šalies kurorte vykusią šventę pavadino patys palangiškiai. „Grudalinės“ šiemet tapo tradicinės Palangos šventės „Gintarinis savaitgalis“ dalimi. Pasak organizatorių, taip siekiama populiarinti žuvų patiekalus pajūryje.
„Grundalinių“ šventė startavo šeštadienio rytą ant jūros tilto. Visi norintys buvo pakviesti sudalyvauti šių žuvų gaudymo varžybose. Dalyvių buvo gausu. Daugiausiai grundalų sugavusiems žvejams įteikti prizai.
Tiltas į jūrą šios šventės atidarymui pasirinktas neatsitiktinai. Kimbant grundalams, šis kurorto simbolis tampa žvejų iš visos Lietuvos suvažiavimo vieta.
Atrakcijų netrūko ir J. Basanavičiaus gatvėje. Visą savaitgalį čia šurmuliuoja tautodailininkų bei gintaro apdirbimo meistrų kermošius.
Kurorto bulvare pasklido ir kepamų, verdamų bei rūkomų grundalų kvapas. Smalsuoliai galėjo sužinoti, kokius patiekalus galima pasigaminti iš šių žuvų.
Vyko ir žuvienės iš grundalų virimo čempionatas. Paruoštą sriubą vertino speciali komisija. Skaniausios grundalienės virėjų laukė prizai. Susirinkusiems atskleisti ir receptai.
Vidurdienį J. Basanavičiaus gatvėje susirinkusius palangiškius ir kurorto svečius savo vizitu pamalonino jūrų dievas Bangpatys. Jis visus pakvietė į „Gintarinio savaitgalio“ linksmybes.
Važiuodamas karieta, Bangpatys tradiciškai žarstė gintarą ir kvietė prie jūros tilto, kur turėjo kristi gintaro lietus. Iš viso paplūdimyje ties jūros tiltu išbarstyta apie 70 kilogramų vadinamojo Lietuvos aukso.
Tradiciškai vyko ir gintaro rinkimo čempionatas. Jame varžėsi dešimt dalyvių. „Gintarinio savaitgalio“ metu rinktas ir gražiausias papuošalas. Rungtyje galėjo dalyvauti visi, kurie nepamiršo pasipuošti gintariniais papuošalais.
Gintarinius siurprizus savo svečiams paruošė ir Palangos viešbučiai bei restoranai. Stengtasi, kad nė vienas kurorto svečias neišvyktų namo be gintaro gabalėlio.
Naujausi komentarai