Palangos miesto savivaldybei kartu su gyventojais pavyko laimėti pirmąjį teismą | kl.lt

PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBEI KARTU SU GYVENTOJAIS PAVYKO LAIMĖTI PIRMĄJĮ TEISMĄ

  • 17

Palangos meras Šarūnas Vaitkus savo feisbuko paskyroje pasidžiaugė, kad pavyko laimėti pirmąjį teismą ir išsaugoti visuomenės interesą.

„Pirmo teismo nutartimi pavyko užkirsti kelią ketinimams pakeisti Laukų g. 1 esančio sklypo naudojimo būdą iš bendrojo naudojimo į daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių teritorijos bei išsaugoti čia augančius želdynus.

Privačių šio sklypo savininkų prašymo leisti pakeisti minėto sklypo naudojimo būdą Palangos miesto savivaldybė sulaukė dar praėjusiųjų metų gruodį.

Tačiau įžvelgėme grėsmę, kad šiam pritarus prašymui, aplinkinių namų gyventojai netektų galimybės naudotis šalia Rąžės upelio esančiu želdynu, apaugusiu pušimis. Atsižvelgdama į visuomenės interesą, savivaldybė sausį pareiškėjui pateikė neigiamą atsakymą, kuris buvo apskųstas.

Džiaugiuosi, kad Lietuvos administracinių ginčų komisijos Klaipėdos apygardos skyriaus nuomonė sutapo su Palangos miesto savivaldybės – vakar Komisija konstatavo, kad savivaldybė prašymo pakeisti minėto sklypo naudojimo būdo į daugiabučių ir bendrabučių teritorijos netenkino pagrįstai. Teismuose ginsimės ir toliau. Informuosime visuomenę apie tolimesnį procesą ir rezultatus“, – rašo Š.Vaitkus.

Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Privatus

Savivaldybei ir miestiečiams reiktų išsipirkti šį privatų sklypą ir naudoti visuomenės poreikiams.

Gyventoja iš Laukų gt

Tikrai labai šaunu girdėti. Būtų labai apmaudu jei pradėtų naikinti pusynus

Vietinis

Nesidžiaukit diena be vakaro, gudrus ėjimas, bet čia tikrai dar ne pabaiga. Daugiabutis ten tikrai stovės, nes tos pušys pradės netikėtai džiūti, ir meras duos leidimą statyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS