Palangos „Šachmatinei“ – bėdos dėl diskriminacijos: vyresni nei 50-ies apartamentuose nelaukiami | kl.lt

PALANGOS „ŠACHMATINEI“ – BĖDOS DĖL DISKRIMINACIJOS: VYRESNI NEI 50-IES APARTAMENTUOSE NELAUKIAMI

  • 5

Lygių galimybių kontrolierė įspėjo viešbutį ir du naktinius klubus administruojančią įmonę „Šachmatinė“ dėl vyresnių klientų diskriminacijos, praneša LNK.

Kurortininkai ir palangiškiai pusamžių žmonių „nenurašo“.

„Tai – jaunystė. Tai – antras kvėpavimas“, – sakė užkalbintas vyras.

„50 metų yra brandi jaunystė. Protinga jaunystė“, – teigė ir kita kalbinta moteris.

„50-imt yra darbinis amžius“, – tvirtino dar vienas sutiktas vyras.

Tačiau kitaip mano vieno viešbučio, įsikūrusio J. Basanavičiaus gatvėje, administracija.

50 metų yra brandi jaunystė. Protinga jaunystė.

Lygių galimybių kontrolierė įspėjo bendrovę „Šachmatinė“ dėl vyresnių klientų diskriminacijos, nes įmonei priklausančius apartamentus internetu užsisakyti galėjo tik jaunesni nei 50 metų.

„Pareiškėjas kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą teigdamas, kad užsisakęs kambarį negalėjo užsiregistruoti, nes buvo nurodyta amžiau riba – nuo 18 iki 50 metų. Pareiškėjas prašė įvertinti, kodėl būtent taip išskiriama, kodėl tik tokio amžiaus žmonės gali užsisakyti apartamentus“, – komentavo Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė.

Pastato, kuriame yra viešbutis, veikia du naktiniai klubai, administracijai nepavyko prisiskambinti. Pastatas dabar remontuojamas.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai „Šachmatinės“ atstovai tvirtino, kad ribojimus įvedė, nes dėl metalinių pastato konstrukcijų svečiai nuolat girdėjo triukšmą. Esą plakatai viešbutyje įspėjo apie nepatogumus, gyvai klientai irgi apie tai informuoti. Tačiau internete šį perspėjimą mato ne visi, tad dėl triukšmo pasipylė vyresnių žmonių skundai ir prašymai grąžinti pinigus.

„Man nėra 50-ies, bet aš irgi būčiau nepatenkinta, jei būtų triukšminga vieta ir naktį nebūtų galima išsimiegoti. Todėl manau, kad tai nėra visiškai su amžiumi sietinas dalykas“, – teigė B.  Sabatauskaitė.

Pagal Lygių galimybių įstatymą paslaugų teikėjai visiems vartotojams privalo sudaryti vienodas sąlygas.

Plačiau – reportaže:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jo

dabar su idomiu senuku kompanijoj pabūt daug smagiau yr kap su kokiu jaunu kvailiu. Tep pašneka ka tik klausikis ir klausikis

Administracijai

Oi, patikėkit mani, net nepastebėsit kai patys sulauksit 50 metų. Tada prisiminsit kokias nesąmones darėte jaunystėje.

Klpd.

Ne nu ,,šaxmatistai" aiškiai rodo kad vyresnei publikai nėra ko pas juos eiti. Teisingai kontrolierė užpuolė. Tik kas iš to? Antai ta pati Lygių galimybių tarnyba jau seniai nustatė kad privačių darželių užmokesčio tėvams kompensavimas100 Eu aiškiai pažeidžia tėvų, kurių vaikučiai lanko neprivačius darželius galimybes. Ir nieko. Vistiek kas mėnesį kompensuoja:D)Na gal čia tokią šaxmatinę ir prispaus o va gerai organizuotą, vagiančią žmonių pinigus korupciją tai tikrai ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS