Palangos savivaldybei – reikšmingas įvertinimas | kl.lt

PALANGOS SAVIVALDYBEI – REIKŠMINGAS ĮVERTINIMAS

  • 4

Palangos savivaldybė apdovanota Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą. Šis apdovanojimas reiškia, kad jį pelniusios savivaldybės administracija laikosi nustatytų gerojo valdymo principų, o kurorto gyventojai teigiamai vertina savivaldybės darbą.

„Ačiū mūsų miesto bendruomenei: į Palangą parvežu jau trečiąjį šiais metais apdovanojimą“, – savo feisbuko paskyroje gerąja naujiena pasidalijo kurorto vadovas Šarūnas Vaitkus.

Tai jau ne pirmas šiemet aukštas Palangos įvertinimas.

Neseniai Lietuvos savivaldybių asociacijos „Auksinių krivulių“ nominacijų šventėje, kur už pasiekimus vienoje ar kitoje srityje pagerbiamos Lietuvos savivaldybės, Palanga pelnė „Auksinės krivulės“ apdovanojimą „Už teisingos švietimo sistemos kūrimą ir sudarytas galimybes kiekvienam mokiniui patirti ugdymo(si) sėkmę“.

„Auksinės krivulės“ ženklu apdovanotas ir pats Palangos meras už ilgametį indėlį sprendžiant savivaldos problemas.

Šią savaitę pelnytas dar vienas įvertinimas.

Vilniuje vykusioje Vidaus reikalų ministerijos kartu su Europos Taryba (ET) organizuotoje tarptautinėje konferencijoje „Geras demokratinis valdymas ir svarstomoji demokratija“ pristatytos naujausios ET Ministrų komiteto rekomendacijos dėl gero demokratinio valdymo ir svarstomosios demokratijos principų, aptarti galimi jų įgyvendinimo iššūkiai.

Šiame renginyje apdovanotos ET gero demokratinio valdymo ženklui (ELoGE) nominuotos šalies savivaldybės.

„Džiaugiuosi, kad tarp šiemet ELoGe ženklui nominuotų savivaldybių yra ir Palanga. Tam, kad būtų gautas minėtas ženklas, šiame procese aktyviai turėjo dalyvauti savivaldybės administracijos darbuotojai, tarybos nariai bei gyventojai. Sveikinu Palangos bendruomenę su dar vienu gražiu ir svariu apdovanojimu“, – pasidžiaugė Š. Vaitkus.

ELoGe ženklą nominantams įteikė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir ET atstovė Claudia Luciani.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

???

Krivule nuo zodzio kreivas ?

Faktas

savus išrinko juokinga

VA

Nu, jo... Ar kada Europos Taryba bande palangoje ka nors nuveikti? Be didziojo demokrato palaiminimo (priemus otkata) niekas nevyksta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS