Pandemija renginių Klaipėdoje nestabdo | kl.lt

PANDEMIJA RENGINIŲ KLAIPĖDOJE NESTABDO

Tarptautinė burlaivių regata ir gatvės teatrų festivalis šiemet tikrai įvyks. Tačiau niekas negali tiksliai pasakyti, kaip vasaros renginiai atrodys. Nuolat besikeičiantys sergančiųjų COVID-19 rodikliai organizatorius verčia kurti po kelis scenarijus.

„Kas bus liepos mėnesį, tikrai niekas nežino. Sunku nuspėti. Reikia stebėti situaciją šalyje, mieste. Viskas priklauso nuo to, kokie bus atlaisvinimai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Šią savaitę vyko pasitarimas dėl liepos pradžioje planuojamo tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis“.

„Kažkokia forma jis bet kokiu atveju turėtų vykti. Tiktai norėtųsi, kad žiūrovai galėtų gyvai pamatyti. Tie nuotoliniai pasirodymai vis vien atbukina žiūrovą. Nepamatai gelmės. Neparodysi kiekvieno aktoriaus išraiškos, emocijos. Norėtųsi, kad vis dėlto vyktų gyvai“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Žvejų kultūros rūmai kitą savaitę savivaldybei pateiks konkrečius planus, kaip bus organizuojami renginiai.

„Vertiname ir tam tikras vietas, rizikas. Dėl pačių žiūrovų, jų registracijos. Žvejų rūmai turi sudėlioti rizikos vertinimo scenarijus: planą A, B, ir C“, – paaiškino A.Dirgėlienė.

Klausimas kyla ir dėl dalyvių iš užsienio – iš tam tikrų šalių atvykstantiesiems reikia karantinuotis.

„Pagal nurodymus jie vyksta į darbo vietą. Reikia nuspręsti, kaip būtų organizuotas jų atvykimas iki viešbučio ir pasirodymo vietos“, – teigė pašnekovė.

Prieš mėnesį užsienio dalyviams atsisakius kelionės į Lietuvą, jau teko atšaukti vasaros pradžioje planuotą tarptautinį folkloro festivalį „Parbėg laivelis“.

Didžiausias renginys šiemet – birželio 30 d. prasidėsianti tarptautinė regata „The Tall Ships Races“. Šiuo metu vyksta savanorių atranka ir apmokymai. Savivaldybės atstovė tikino, kad bent nuo krantinės pasigrožėti laivais klaipėdiečiai tikrai galės.

„Renginys įvyks, tik klausimas, ar bus galima pakilti į denius. Kaip bus kontroliuojami srautai, teritorija. Toks gana didelis iššūkis. O renginys visada yra traukiantis žiūrovus, ir burės yra miesto puošmena“, – kalbėjo A.Dirgėlienė.

Nuo pirmadienio su tam tikrais apribojimais leidžiami kultūros renginiai iki 150 dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS