Papuoštos vargstančios mamos | kl.lt

PAPUOŠTOS VARGSTANČIOS MAMOS

Kilni etiopės iniciatyva – padabinti sunkiai besiverčiančias Lietuvos moteris susilaukė dėmesio ir Klaipėdoje. Čia surinkta daugiau nei pusantro šimto suknelių.

Idėjos "Padovanok suknelę" autorė – Lietuvoje gyvenanti Eskedar Maštavičienė iš Etiopijos. Afrikietė siekė palepinti moteris, kurios dėl įvairių aplinkybių, pavyzdžiui, finansinio nepritekliaus, negali pasipuošti.

E.Maštavičienė didžiųjų šalies miestų gyventojas kvietė padovanoti puošnių suknelių daugiavaikėms motinoms, kad jos galėtų gerai jaustis ir švytinčios pasitiktų laukiamiausias metų šventes.

Šiemet pirmą kartą renginys buvo organizuojamas Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Klaipėdietės buvo itin dosnios – sunkiai besiverčiančioms mamoms dovanojo ne tik suknelių, bet ir batelių, rankinių, papuošalų.

Iš viso surinkta daugiau nei 150 suknelių, 32 poros batelių, 20 sijonų, 20 palaidinių,12 moteriškų kelnių, papuošalų, keli laikrodžiai, kepurė, 10 rankinių, dvi striukės, vienas buteliukas kvepalų.

"Tai yra nuostabus įrodymas, jog uostamiestis – puikių žmonių gerumo sostinė. Labai džiaugiamės, kad atsirado tiek daug neabejingų moterų, panorusių sukurti jaukią šventę", – šypsojosi akcijos "Padovanok suknelę" atstovė Klaipėdoje Živilė Žostautienė.

Šventinio renginio dieną dalyves papuošė stilistės ir pagražino profesionalios vizažistės. Išsirinkti tinkamą rūbą panoro nemenkas būrys moterų.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje vykusio finalinio renginio metu moterims buvo padovanota 15 suknelių, prie jų derantys bateliai, papuošalai. Neišdalyti drabužiai perduoti Raudonojo Kryžiaus atstovams.

Vakaro metu savanoriai surengė nedidelį koncertą, skirtą žavioms mamoms ir jų paauglėms dukroms. Buvo dalijamasi mintimis apie moteriškumą, vaišinamasi skanumynais.

Iniciatyva įkūnyta bendradarbiaujant su Klaipėdos socialinių paslaugų informacijos centru, Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija bei gausių šeimų asociacija "Šeimyna".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Patikslinimas

Į renginį atėjo ir buvo papuoštos daugiau nei 70 moterų, likusios suknelės perduotos Raudonojo Kryžiaus atstovams.

Anonimas

Labai grazi iniciatyva!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS